Cumhuriyetçi vali adayı, 'Kongre baskınında yer aldığı' gerekçesiyle gözaltına alındı

Cumhuriyetçilerin Michigan vali adayı Ryan Kelley, 'Kongre baskınında yer aldığı' gerekçesiyle FBI tarafından gözaltına alındı.

Cumhuriyetçi vali adayı, 'Kongre baskınında yer aldığı' gerekçesiyle gözaltına alındı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Michigan eyaletinde Cumhuriyetçi vali adayı Ryan Kelley'i 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınında yer aldığı gerekçesiyle gözaltına aldı.

Federal mahkeme kayıtlarında, Kelley'in Allendale kasabasındaki evinin bu sabah FBI tarafından basıldığı ve gözaltına alındığı belirtildi.

Kayıtlarda, Kelley'in 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınında aktif olarak yer aldığı ve Kongrenin duvarlarına tırmandığına ilişkin görüntüler olduğu ve diğer göstericileri de galeyana getirdiği ifade edildi.

Bugün mahkemeye çıkacağı aktarılan kayıtlarda, Kelley'in "giriş kısıtlaması olan bir binaya kasten girme", "düzeni bozacak eylemler", "bir kişi ya da mülk karşı fiziksel şiddet eylemi", "ABD mülküne karşı kasten zarar verme" olmak üzere toplam 4 suçla yargılanacağı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Kongre baskınının üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, ABD kamuoyu halen baskını tartışmaya devam ediyor. ABD'de aşırı sağcı gruplar ve Trump destekçileri 6 Ocak 2021'de, 3 Kasım 2020 seçiminin sonuçlarının onaylanması için oturumun yapıldığı Kongre binasını basmıştı.

Saatler süren baskında biri polis beş kişi vefat etmiş, olayların ardından dört polis memuru intihar etmişti. Baskın nedeniyle halkı isyana teşvikten azil istemiyle yargılanan Trump, Senato'daki oylamada aklanmıştı.

Etiketler
FBI Gözaltı Kongre