Paris'te Mona Lisa'ya pastalı saldırı: Tekerlekli sandalyeyle yaklaştı, bir anda ayağa kalktı

Louvre Müzesi'nde sergilenen Mona Lisa tablosuna pazar günü bir kişi tarafından pasta fırlatıldı

Paris'te Mona Lisa'ya pastalı saldırı: Tekerlekli sandalyeyle yaklaştı, bir anda ayağa kalktı

GERÇEK GÜNDEM - Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenen Leonardo da Vinci'nin ünlü eseri Mona Lisa tablosuna pazar günü ilginç bir saldırı gerçekleştirdi.

Müzeye tekerlekli sandelye üzerinde giren bir kişinin, bir anda ayağa kalkarak elindeki pastayı tabloya fırlattığı belirtildi.

Pastanın eseri korumak için konulan koruyucu cama geldiği bildirildi.

Pastalı saldırganın müzeye tekerlekli sandalye üzerinde ve kafasına taktığı perukla girdiği ifade edildi. Olayın ardından güvenlik görevlileri saldırganı yakalayarak odadan çıkardı.

1503 ile 1519 yılları arasında Leonardo da Vinci tarafından çizilen Mona Lisa tablosunun koruyucu cam sayesinde olaydan zarar görmeden çıktığı ifade edildi.

Pazar günü gerçekleşen saldırı Mona Lisa'yı hedef alan ilk saldırı değil. Ünlü tabloya 1950'li yıllarda sülfürik asit fırlatılmış ve Bolivyalı bir öğrenci tarafından taşla vurulmuştu. 1974 yılında Tokyo'daki sergi sırasında tekerlekli sandalyedeki bir kadın erişim rampalarının azlığını protesto etmek için Mona Lisa'ya kırmızı boya fırlatmıştı.

Benzer şekilde 2009 yılında Rus bir turist bir fincan çayı tablonun üzerine fırlatmıştı. Mona Lisa tablosu 1911 yılında çalınmış ve yaklaşık 3 yıl boyunca bulunamamıştı.

Etiketler
Paris Saldırı sergi