Türkiye'nin sınır dışı edeceği iddia edilmişti: İsrail istihbaratından Hamas liderleri için suikast hazırlığı

İsrail istihbaratının İsrail'de peş peşe gerçekleşen silahlı saldırıların ardından yurt dışındaki Hamas liderlerine yönelik suikast hazırlığında olduğu öne sürüldü

Türkiye'nin sınır dışı edeceği iddia edilmişti: İsrail istihbaratından Hamas liderleri için suikast hazırlığı

GERÇEK GÜNDEM - İsrail'de yoğunlaşan Filistinli grupların silahsaldırılarına karşı İsrail yönetiminin Hamas liderlerine yönelik suikast hazırlığında olduğu öne sürüldü.

İsrail medyasının yetkili isimlerde aktardığı haberlere göre, İsrail yönetimi Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ı hedef almayı planlıyor. Suikast kararının Sinvar'ın Ramazan'da yaptığı konuşmalar ve İsrail'e yönelik tehditlerinin ardından alındığı iddia ediliyor.

İsrail İletişim Bakanı konuyla ilgili yaptığı açıklamada Sinvar'ın cezaevinden tahliye edilmesinin bir hata olduğunu belirtirken, Likud Partisi'nden milletvekili Avi Dichter Sinvar'ın 'ileri bir yaşa ulaşmaması gerektiğini' söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise, "Adımlarımıza bakıyoruz ve kararlarımızı vereceğiz. Ve bunu sadece kapalı kapılar ardından yapacağız" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN CEPHESİNDEN UYARI

İsrail'de yaşanan Filistinli liderlere suikast tartışmasının ardından Filistinli gruplardan da açıklamalar geldi.

El Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyda, İsrail'i Sinvar'ı öldürme niyetine karşı uyardı. Ubeyda, "İsrailli işgalcilerin Yahya Sinvar'ı veya başka direniş liderlerini öldürmeye yönelik korkakça tehditleri bölgede yaşanacak bir depremin ve eşi benzeri görülmemiş bir karşılığın habercisi. Siyonist rejimin tarihine yeni bir felaket aşaması getireceğiz" ifadelerini kullandı.

THE TIMES: İSRAİL NET MESAJ VERMEK İSTİYOR

Bölgede bu gelişmeler yaşanırken, İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Times’a konuşan üst düzey kaynaklar ve istihbarat yetkilileri, İsrail’in bir süredir müttefikleriyle iletişimde olduğunu ve “Son iki ayda İsrail vatandaşlarına saldırılara misilleme yapmak adına ülke dışındaki Hamas liderlerinin peşine suikast timi göndermeye hazırlanıyoruz” uyarısında bulunduğunu aktardı.

Gazetenin haberinde "İstihbarat kaynakları İsrail’in net bir mesaj vermeyi amaçladığını söylüyor" ifadesine de yer verildi.

Bir süre önce Erdoğan'ın İsrailli mevkidaşı Herzog ile yaptığı görüşmede de Türkiye'deki Hamas liderlerinin durumunun da gündeme geldiği öne sürülmüştü. Herzog'un Erdoğan'a bir liste verdiği ve normalleşme için listedeki isimlerin sınır dışı edilmesini istediği belirtilmişti.

Bu yönde çıkan haberlerle ilgili olarak iki taraftan da bir açıklama gelmezken, bazı Hamas liderlerinin normalleşme adımlarının ardından Türkiye'ye alınmadığı belirtilmişti.

Etiketler
İsrail Silah Saldırı Suikast