Putin, Ukrayna şehirlerini bombalarken Moskova'da çatlak sesler: Kremlin sözcüsünün kızı da tepki gösterdi

Rusya ordusu Ukrayna'nın birçok kentinde işgal harekatını sürdürürken Rusya içerisinde birçok kişi savaş politikalarına karşı sesini yükseltmeye devam ediyor.

Putin, Ukrayna şehirlerini bombalarken Moskova'da çatlak sesler: Kremlin sözcüsünün kızı da tepki gösterdi

GERÇEK GÜNDEM - Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal harekatı tüm dünyadan olduğu kadar Rus kamuoyundan da tepki çekti.

Moskova'dan yükselen savaş karşıtı sesler arasında Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un kızı Yelizaveta Peskova da vardı.

24 yaşındaki Peskova, Telegram hesabından üzerinde 'Savaşa Hayır' yazan bir görsel paylaştı. Peskova kısa bir süre sonra paylaşımını kaldırdı.

The Guardian'da yer alan habere göre, Peskova'nın yanı sıra göz önündeki birçok Rus da Putin'in işgal harekatına karşı tepkisini gösteriyor.

Rusya devlet kanalı Kanal 1'de çok izlenen bir talk show programı yapan Ivan Urgant, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Acı ve korku. Savaşa hayır" ifadelerini kullandı.

Moskova'daki devlet tiyatrosu Meyerhold Center'ın direktörü Elena Kovalskaya da görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kovalskaya, "Bir katil için çalışmam ve maaşımı ondan almam imkansız" şeklinde konuştu.

Sovyet döneminin önemli müzik gruplarından DDT'nin solisti Yuri Shevchuk da Kremlin'in savaş politikalarına tepki gösteren isimlerden biri oldu.

Shevchuk, "Geçmişe, 19., 18., 17., yüzyıllara çekiliyor gibiyiz. Ve insanlar bunu kabul etmeyi reddediyor" şeklinde konuştu.

Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin sahibi Rus oligark Roman Abramovic'in kızı da işgal harekatına Instagram hesabından tepki gösterdi.

Sofia Abramovic'in paylaşımında, "Kremlin propagandasının söylediği en büyük ve en başarılı yalan Rusların çoğunluğunun Putin'i desteklediğidir" ifadelerine yer verildi.

Etiketler
Kremlin Ukrayna Ordu Rusya