Suriye ve Irak'ta peş peşe IŞİD saldırıları: Terör örgütü geri mi dönüyor?

IŞİD'in son günlerde Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği saldırılar, terör örgütünün bölgede yeniden güç kazanmaya başladığı yönündeki endişeleri de beraberinde getirdi

Suriye ve Irak'ta peş peşe IŞİD saldırıları: Terör örgütü geri mi dönüyor?

Suriye ve Irak'ta peş peşe yapılan operasyonların ardından kontrol ettiği toprakları kaybeden ve bölgedeki etkinliğini büyük ölçüde yitiren terör örgütü IŞİD, son günlerde bu iki ülkede gerçekleştirdiği saldırılarla dikkat çekti.

Suriye'nin kuzeydoğusunda YPG/PKK kontrolündeki Haseke ilinde terör örgütü IŞİD'e mensup yabancı uyruklu terörist savaşçıların tutulduğu Sanayi Hapishanesine silahlı bir grup tarafından düzenlenen saldırıda 25 DEAŞ üyesi firar etti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Haseke'nin güneyinde sadece IŞİD'li teröristlerin tutulduğu Sanayi Hapishanesi çevresinde patlama sesleri duyuldu.

TSİ 21.00 sularında IŞİD bağlantılı oldukları tahmin edilen silahlı bir grup, YPG/PKK'lı teröristler gibi davranarak Sanayi Hapishanesine saldırı düzenledi.

Bomba yüklü bir araçla saldırı gerçekleştiren grup, hapishane çevresinde YPG/PKK'lı teröristlerle çatışmaya girdi.

Saldırının ardından hapishanede isyan çıktı. Kaynaklar bu sırada 25 IŞİD'li teröristin cezaevinden kaçtığını belirtti.

YPG/PKK isyanı bastırmak ve saldırıyı püskürtmek için hapishanenin çevresine destek gönderdi, ABD öncülüğündeki koalisyon helikopterleri de YPG/PKK’lı teröristlere, aydınlatma fişekleri atarak havadan destek verdi.

YPG/PKK tarafından liseden cezaevine dönüştürülen Sanayi Hapishanesi'nde 54 ülkeden yaklaşık 5 bin IŞİD'li bulunuyor.

IRAK'TA ORDUYA SALDIRI

Irak'ın doğusunda terör örgütü IŞİD tarafından orduya düzenlenen saldırıda 11 Irak askeri hayatını kaybetti.

Diyala Operasyonlar Komutanlığının açıklamasına göre, IŞİD, Diyala vilayetine bağlı Uzaym nahiyesinde saldırı düzenledi.

Saldırıda 11 Irak askerinin öldüğü bildirildi.

IŞİD saldırısı sonrası bölgeye üst düzey bir askeri heyetin gittiği ve saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Etiketler
Irak IŞİD Saldırı Suriye