Mısır'da akrep krizi: Yüzlerce kişi hastanelik oldu, doktorların izinleri iptal edildi

Mısır'ın Asvan bölgesinde etkili olan selin ardından kenti akreplerin bastığı ve hafta sonu en az 500 kişinin akrep sokması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi

Mısır'da akrep krizi: Yüzlerce kişi hastanelik oldu, doktorların izinleri iptal edildi

GERÇEK GÜNDEM

Mısır'da Asvan bölgesinde etkili olan fırtınanın ardından şimdi de akrep krizi yaşanıyor.

Mısır devlet medyasında yer alan haberlere göre, fırtına ve yağışın ardından yaşadıkları yerlerden çıkmak zorunda kalan akrepler kent merkezlerine akın ederken, hafta sonu boyunca en az 500 kişinin akrep sokması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Mısır Sağlık Bakanlığı, sokma vakaları içerisinde can kaybı olmadığını ve büyük bir çoğunluğun panzehir tedavisi sonrasında taburcu edildiğini duyurdu.

Bölgede tüm doktorların izinleri iptal edilirken, hastanelerde de alarm seviyesi yükseltildi. Bakanlık, ellerinde yeterli sayıda panzehir bulunduğunu ve dağlık ve çöl bölgelerine de bu panzehirlerin ulaştırılacağını açıkladı.

Asvan dağlarının Arap yağlı kuyruklu akrep türünün anavatanı olduğu biliniyor. Bu akrep türü dünyanın en tehlikeli akrep türlerinden biri olarak kabul edilse de yılda az sayıda insanın ölümüne neden oluyor.

Akrep krizinin yaşandığı Asvan bir yandan da sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. 3 kişinin hayatını kaybettiği felaketin ardından, birçok ev, araç ve tarlanın zarar gördüğü, okulların tatil edildiği ve elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi.

Etiketler
Mısır Hastane