Yunanistan'da Erdoğan alarmı: Sınır birlikleri harekete geçti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mülteci sorunu hakkında açıklamaları Yunanistan'ı harekete geçirdi.

Yunanistan'da Erdoğan alarmı: Sınır birlikleri harekete geçti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mülteci meselesiyle ilgili Türkiye'yi suçlayan Yunanistan'a yönelik, "Eğer biz kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem." yönündeki sözlerinin ardından Yunanistan Silahlı Kuvvetleri alarma geçirildi.

Yunan medyasına göre, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'un cuma günü kuvvet komutanlarıyla yaptığı olağanüstü görüşme sonrası özellikle sınır birliklerine bu yönde talimat gönderildi.

Toplantıda bu çerçevede 'kara ve deniz sınırlarındaki gözetlemenin artırılması ve artan göçmen akınıyla ilgili yaşanan hadiselerin de sınır birimleri tarafından ivedilikle merkeze bildirilmesine özel önem verilerek ihtiyati tedbirlerin alınmasına' karar verildi.

EuroNews'in aktardığına göre, kararların Yunan Polisi (ELAS) ve Yunan Sahil Güvenlik Birimleri ile tam bir koordinasyon içinde alındığı dile getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'la görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in mülteci krizinde sorunun Türkiye'den kaynaklandığı yönündeki açıklamasına ilişkin "Türkiye, yaklaşık 5 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. 5 milyona yakın mülteciyi ülkesinde ağırlayan, onlara ev sahipliği yapan bir ülkeye 'mülteci sorunu Türkiye'den kaynaklanıyor' demek nankörlüktür." sözleriyle Atina'ya tepki göstermişti.

Etiketler
Mülteci krizi Yunanistan