Riyad ve Beyrut arasında kriz: Lübnan Büyükelçisi’nin Suudi Arabistan’ı terk etmesi istendi

Suudi Arabistan, Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi'nin göreve başlamadan önce Yemen ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki olarak, Lübnan’ın Riyad Büyükelçisi’nden 48 saat içinde krallığı terk etmesini istedi.

Riyad ve Beyrut arasında kriz: Lübnan Büyükelçisi’nin Suudi Arabistan’ı terk etmesi istendi

Riyad yönetimi ayrıca, Lübnan’dan Suudi Arabistan’a yapılan tüm ithalatın durdurulmasına karar verdi. Riyad'ın kararı sonrası Bahreyn de Lübnan Büyükelçisi'nden ülkeyi terk etmesini istedi.

Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi, göreve başlamadan önce katıldığı bir programda, Yemen’deki Husilerin nefsi müdafaa için savaştığı ve Suudi Arabistan’ın bu ülkeye yönelik saldırılarının durması gerektiği yönündeki açıklamalarına karşı Riyad yönetiminden tepki geldi.

Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre, Riyad yönetimi, Beyrut’taki büyükelçisini istişareler için çağırdı ve Lübnan’ın Riyad Büyükelçisi’nden 48 saat içinde krallığı terk etmesini istedi.

Haberde ayrıca, “Krallığın ve Suudi halkının güvenliğini korumanın önemi” nedeniyle Lübnan’dan Suudi Arabistan’a yapılan tüm ithalatın durdurulmasına ve bu amaca ulaşmak için bir dizi başka önlemin de alınmasına karar verildiği kaydedildi.

Manama’dan aynı karar

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, Lübnan Büyükelçisi’nden 48 saat içinde ülkeyi terk etmesinin istendiğini duyurdu.

Etiketler
Lübnan Suudi Arabistan