Dünya Belediye Başkanları Ödülü'ne aday gösterilen Melih Gökçek'in oylamasında hile yapıldığı ortaya çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 2021 yılı Dünya Belediye Başkanları Başkent ödülünü kazanması sonrası Melih Gökçek'in ABB Başkanlığı yaptığı dönemde ödül için son 25 aday arasına kalınca yaptığı yorum yeniden gündem oldu.

Dünya Belediye Başkanları Ödülü'ne aday gösterilen Melih Gökçek'in oylamasında hile yapıldığı ortaya çıktı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2012 yılında bir sosyal medya kullanıcısına verdiği yanıt ile 'Dünya Belediye Başkanlığı'na aday gösterildiğini belirterek, son 50 aday arasına girmek ile övünmüştü.

"HASET ETMEYİN, SİZİN DE OLSUN ZAVALLILAR"

Kendisine eleştiride bulunan bir kullanıcıya yanıt veren Gökçek, "Bizi dünya belediye başkanlığı'na aday seçtiler. Kıskanmayın, haset etmeyin, sizin de olsun. Zavallılar" ifadelerini kullanmıştı.

Dünya Belediye Başkanları Ödülü'ne aday gösterilen Melih Gökçek'in oylamasında hile yapıldığı ortaya çıktı! - Resim : 1

OYLAMADA HİLE YAPMIŞLAR

Aykırı'dan Cemre Dağaşan'ın haberine göre; Worldmayor.com web sitesinde yer alan Melih Gökçek'in adaylık sayfasında ise site yönetimi tarafından bir not düşülerek, "15 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na verilen oyların ve görüşlerin önemli bir kısmının manipüle edildiği dikkatimizi çekti" denildi.

Dünya Belediye Başkanları Ödülü'ne aday gösterilen Melih Gökçek'in oylamasında hile yapıldığı ortaya çıktı! - Resim : 2

DÜNYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖDÜLÜ NEDİR?

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan City Mayor Foundation (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından 2004 yılından itibaren düzenlenen anket ile her yıl 'Dünya Belediye Başkanı' seçiliyor.

Hiçbir ticari amacı olmayan ve kar gütmeyen vakfın anketine ise dünyanın çeşitli ülkelerinden başarılı belediye başkanları aday gösterilerek ödüllendiriliyor.

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek'in 2012 yılında aday gösterilip kazanamadığı anketi, dönemin Bilbao şehri Belediye Başkanı Iñaki Azkuna kazanmıştı.

Etiketler
Ankara Mansur Yavaş Melih Gökçek