Kraliçe Elizabeth'ten 'Harry ve Meghan' kararı! Yeni dönem başlıyor

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in, torunu Harry ile eşi Meghan’ın odağında olduğu yanlış haberlerden bıktığı ve sarayın suçlamalara artık cevap vereceği bildirildi

Kraliçe Elizabeth'ten 'Harry ve Meghan' kararı! Yeni dönem başlıyor

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in torunlarından Prens Harry (36) ile eşi Meghan Markle (39) geçen yıl İngiliz kraliyetinden ayrılıp ABD’ye yerleşti.

Harry ile Meghan, bir süre önce konuk oldukları Oprah Winfrey’in televizyon programında da kraliyeti ırkçılıkla ve baskıcılıkla suçladı.

Bir anda suçlamaların ortasında kalan ve kraliyeti simgeleyen Buckingham Sarayı ise bu iddialara “Asla şikâyet etme, asla açıklama” politikası nedeniyle cevap vermedi.

Yeni dönem başlıyor

Ancak İngiliz ‘Dail Mail’ gazetesine göre, Buckingham Sarayı artık susmayacak, “Asla şikâyet etme, asla açıklama” politikasını terk ederek suçlamalara cevap verecek. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in Harry ve Meghan’ın arkadaşları tarafından ABD medyasına verilen yanlış bilgilerden dolayı çok kızdığı ve tüm bunların yanıtsız kalmamasını istediği bildirildi. Kraliçenin artık Harry ile Meghan’ın kraliyet ailesi hakkında kamuoyunda yanlış anlamalara neden olmasına izin vermeyeceği belirtildi. Habere göre kraliçe, saraydaki görevlilerden, kendisinin veya diğer kıdemli kraliyet üyelerinin konuşmalarını, kişiliklerini yanlış aktaran iddiaları anında düzeltmelerini istedi.

Bardağı taşıran damla!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in suçlamaları yanıtlama kararı almasında, bardağı taşıran son damlanın yine Harry ve Meghan olduğu belirtildi.

Harry - Meghan çiftinin yeni doğan kızlarına, kraliçenin çok kişisel takma adı olan Lilibet’i vermek için “kraliçeden izin aldıklarına” dair haberler çıktı. Ancak kraliyete dayandırılan BBC haberinde ise Harry’nin babaannesinden izin almadığı, sadece bilgi verdiği bildirildi.

Öte yandan çiftin arkadaşlarının medyaya, kraliçenin Lilibet bebekle video üzerinden tanıştığını söylemesi de sarayı rahatsız etti. Saray yetkilileri bunu da yalanlarken “Gazeteciler yanıltılıyor” ifadesi kullanıldı.

Etiketler
İngiltere Kraliçe Elizabeth Saray