Daily Mail, Muhammed Emin Saraç'ın cenazesini yazdı: Sosyal mesafe yok sayıldı

İngiliz gazetesi Daily Mail, Muhammed Emin Saraç'ın cenazesini 'aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu yüzlerce kişinin cenazede maske taktıklarını ama sosyal mesafeyi yok saydıklarını' şeklinde yazdı.

Daily Mail, Muhammed Emin Saraç'ın cenazesini yazdı: Sosyal mesafe yok sayıldı

İngiliz gazetesi Daily Mail, hadis âlimi Muhammed Emin Saraç'ın cenazesini haberleştirdi. Gazete, 'aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu yüzlerce kişinin cenazede maske taktıklarını ama sosyal mesafeyi yok saydıklarını' yazdı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç ve Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu'nun eski başkan vekili Fatih Saraç'ın babaları olan Muhammed Emin Saraç'ın cenazesi, korona virüsü önlemler bağlamında İngiliz gazetesi Daily Mail'a haber oldu. Daily Mail, "Aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu yüzlerce kişi, önde gelen din âlimin cenazesinde sosyal mesafeyi yok saydı" başlığıyla cenazeyi haberleştirdi.

Daily Mail, Muhammed Emin Saraç'ın cenazesini yazdı: Sosyal mesafe yok sayıldı - Resim : 1

Jack Newman imzalı haberde, Saraç'ın uzun yıllar görev yaptığı Fatih Cami'nde kaldırılan cenazesine yüzlerce kişinin katıldığı belirtilerek, "Erdoğan toplanan yüzlerce kişiden biriydi; katılımcılar maske taktı ama sosyal mesafeyi dikkate almadı" denildi. Haberde, Saraç'ın Erdoğan'ın okul yıllarından hocası olduğu da hatırlatıldı.

Daily Mail, Türkiye'de pandeminin başından bu yana 2.6 milyondan fazla teyit edilmiş korona virüsü vakası görüldüğünü ve 27 bin 983 kişinin öldüğünü, sadece geçtiğimiz hafta 51 bin 980 vaka tespit edildiğini ve 606 can kaybı yaşandığını yazdı.

(Gazete Duvar)