Joe Biden'den Kongre baskını hakkında açıklama: 'Bunlar isyankar ayak takımı'

Joe Biden, Kongre'yi basan protestocular hakkında "Bu kişilere protestocu diyemeyiz. Bunlar isyankar ayak takımı." ifadelerini kullandı.

Seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden, dün başkent Washington DC'deki Kongre binasının Başkan Donald Trump yanlılarınca basılmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Joe Biden'ın açıklaması şöyle oldu:

Trump, Yüksek Mahkeme'de 9 yargıca ihtiyacı olacağını düşünüyordu. Çünkü daha seçim başlamadan seçimin mahkemede biteceğini düşünüyordu ama yargıçlar hukuka ve anayasaya uygun davrandığı için buna çok şaşırdı.

Dün özgürlüğün kalesine ve demokrasimize görülmemiş bir saldırı yapıldı. Kimse onlara protestocu demesin onlar teröristti. Bu kişilere protestocu diyemeyiz. Bunlar isyankar ayak takımı.

Trump demokrasimize zarar verdi. Bizim demokraside başkan, hiçbir şekilde 'kral' değildir. Demokrasimizin 3 eşit ve bağımsız kolu vardır ve Başkan kesinlikle kanunların üzerinde değildir. Eski askerleri siyasete alet etti. Mahkeme yargıçlarıyla başkanlığı kazanacağını düşündün. Daha seçim başlamadan mahkemede biteceğini düşünüyordu. Yargıçların başkanlığı hediye edeceğini düşünüyordu. Ama yargı sorumluluk aldı ve görevini yerine getirdi.

İncil'i bile tersine tuttu. Yaptığı faaliyetler Genel Kurmay Başkanı tarafından bile özürle karşılandı.

Adalet Bakanlığını kendi bürosu gibi kullanan bir başkan vardı. Demokrasimize yaptığı saldırılar Kongre'ye saldıralara kadar geldi.

Bu olay demokratik kurumlarımızın güçlendirilmesini ve ABD'de eşitlik prensibinin güçlendirilmesi gerektiğini gösterdi. Ancak bunları yapmak için politize edilmiş Adalet Bakanlığı etkin olmayacaktır.

Oy veren tüm halkın idaresini durdurmaya çalıştı.

Etiketler
Joe Biden Kongre Şile