ABD'deki protestolarda dikkat çeken görüntüler: Konfederasyon bayrağı ile Kongre Binası'na girdiler

ABD'denin başkenti Washington'da gösterilerde Amerikan İç Savaşı'nı kaybeden Amerika Konfedere Devletleri (Konfederasyon) bayrağı kullanıldı.

GERÇEK GÜNDEM - ABD'nin başkenti Washington'da Donald Trump'a destek gösterisi düzenleyen bir grup protestocu, polis barikatını aşarak Kongre Binası'na girdi.

ABD'de Trump yanlıları Senato'nun çevresindeki bariyeri geçince Biden'ın tescil oylaması durdu. Alınan son karara göre Washington DC’de sokağa çıkma yasağı getirildi.

Olaylarda vurulan bir kadın ağır yaralandı.

ABD'de gösterilerde dikkat çeken görüntüler yer aldı. Gösterilerde Amerikan İç Savaşı'nı kaybeden Amerika Konfedere Devletleri (Konfederasyon) bayrağı kullanıldı.

Trump destekçileri Kongre binasında yer alan heykele Amerika Konfedere Devletleri bayrağı dikti.

Öte yandan Kongre binasına giren göstericilerin elinde de aynı bayrağın olduğu görüldü.

ABD'deki protestolarda dikkat çeken görüntüler: Konfederasyon bayrağı ile Kongre Binası'na girdiler - Resim : 1

Konfederasyon bayrağı ülkede sivil haklar hareketine tepki amaçlı olarak da sıklıkla kullanıldı. ABD'de beyaz üstünlükçü olarak tanımlanan edilen ırkçı hareketler de Konfederasyon bayrağı kullanıyor.

Görüntüler ABD'de sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı bayrağın geçmişini hatırlattı.

ABD'deki protestolarda dikkat çeken görüntüler: Konfederasyon bayrağı ile Kongre Binası'na girdiler - Resim : 2

Amerika Konfedere Devletleri nedir?

Amerika Konfedere Devletleri (ya da yalnızca Konfederasyon), Amerika Birleşik Devletleri'nden ayrıldığını ilan eden 11 güney eyaletinin 1861'den 1865'e kadar oluşturduğu devlet. Amerikan İç Savaşı Amerika Konfedere Devletleri ve Amerika Birleşik Devletleri arasında olmuştur.

Amerika Konfedere Devletleri, 1865'te Robert E. Lee ve Joseph Johnston ordularıyla birlikte teslim olunca çökmüştür. Başkan Jefferson Davis Birlik kuvvetleri tarafından 10 Mayıs 1865'te Irwinsville, Georgia'da yakalandı.

ABD'de İç Savaş'ın kaybeden tarafı olan ve Güney olarak da anılan Konfedere Devletler (Konfederasyon) Güney olarak alınırken kölelik taraftarları olarak biliniyordu.

Bugün Konfederasyon bayrağı ülkedeki ırkçılar tarafından da kullanılıyor.

Etiketler
Kongre