Berlin George Floyd için sokaklara döküldü

Berlin’de on binlerce kişi, ABD'de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd’un öldürülmesi nedeniyle meydanlara akın etmeye devam etti

Berlin George Floyd için sokaklara döküldü

George Floyd’un öldürülmesiyle başlayan protestolar, ikinci hafta sonunda da artarak devam etti. Berlin’de on binler ırkçılığa karşı meydanlardaydı.Alexanderplatz’da ise on binler öğle saatlerinden itibaren ırkçılığa karşı toplanmaya başladı. Saat 2`de başlaması planlanan eylemde, öğleden sonra katılımcılar hızla arttı.

Toplam katılımcı sayısının on bin civarında olması beklenmekteydi ancak katılım bu rakamın çok daha üstüne çıkarak 15.000`den fazla kişinin meydanda toplandığı bilgisi paylaşıldı. Berlin polisi saat 15.00’ten itibaren meydanı kapatıp katılımcılara meydana gelmemeleri, meydan çevresindeki alanları kullanmaları çağrısında bulundu.

Berlin George Floyd için sokaklara döküldü - Resim : 1

Göstericiler Berlin Black LivesMatter grubunun çağrısına uyarak genelliklesiyah kıyafetlerle gösteriye katılırken, çoğunluğun gösteride maske taktıkları gözlemlendi.

Meydanda toplanan katılımcılar, uzun süre slogan attıktan sonra pek çok genç ve yaşlı katılımcı, George Floyd`un bir polis memuru tarafından boynuna bastırılarak öldürüldüğü 8 dakika 46 saniye boyunca sessizlik içerisinde yerde oturarak sessiz protestolarını gerçekleştirdiler. “FridaysforFuture” (Gelecek için cumalar) hareketinin pek çok genç katılımcısının eylem sonuna kadar ki güçlü destekleri ise dikkat çekiciydi.

Önce PotsdamerPlatz’da yapılması planlanan eylemdaha sonra Alexanderplatz’a kaydırılmıştı. Bunun sebebinin ise ilk lokasyonda sağcı grupların gösterisi olduğu iddia edilmişti.

Ancak sağcı grupların gösterisine katılım oldukça düşük oldu. Eylem sonunda göstericiler, sağcı grupların eylemini protesto etmek amacıyla onların eylem alanına doğru yürüyüşe geçtiler ancak polis tarafından durdurularak eylemlerinisonlandırdılar.

Etiketler
Berlin Polis Polis şiddeti