İspanya'da koronavirüs! OHAL ilan edildi

Koronavirüs salgıını nedeniyle İspanya'da OHAL ilan edildi.

İspanya'da koronavirüs! OHAL ilan edildi

Koronavirüs salgıını nedeniyle İspanya'da başbakan Sanchez, 15 gün OHAL ilan edildiğini açıkladı.

İspanya’da 34 koronavirüs hastasının daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 120’ye yükseldi. Başbakan Pedro Sanchez, ülke genelinde 15 gün "olağanüstü hal" ilan etti.

Koronavirüs (Kovid-19) salgının Avurapa’da hızla büyüdüğü İspanya’da son 24 saatte 34 hasta daha hayatını kaybetti. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı ülke genelinde 15 gün "olağanüstü hal" ilan etti.

Sağlık Bakanlığı ve özerk yönetimlerin sağlık departmanlarından yapılan açıklamalara göre, ölü sayısı 120’ye, vaka sayısı 4 bin 209’a yükseldi. Ülkede tedavisi süren 3 bin 900 hastanın 190’ının durumunun ciddi olduğu açıklandı.

Ülke genelinde vakaların en yaygın olduğu bölgeler Madrid, Bask ve Katalonya’da karantina tedbirleri sürüyor.

İspanya'da virüsün en yaygın görüldüğü başkent Madrid'de ölü sayısının 64, vaka sayısının da 2 bin 78 olduğu belirtildi.

Barselona Belediye Başkanı Ada Colau, halka "bar ve restoranlara gitmeyin" çağrısında bulundu.

İtalya'dan hızlı yayılıyor

Bask bölgesinde ise özerk yönetim "acil sağlık durumu" ilan etti. Bask bölgesinde 5 Nisan'da yapılması öngörülen yerel parlamento seçimlerinin de ileri tarihe ertelenmesi için görüşmeler başlatıldı.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, uzmanların İspanya'daki koronavirüs vakalarındaki artışın İtalya'dan daha hızlı olduğuna dikkati çektiği vurgulanıyor.

Ülke genelinde tüm okullar ve üniversitelerin yanı sıra müze, tiyatro, sosyal merkez gibi vatandaşların toplu olduğu yerler de kapatıldı.

Koronavirüs endişesiyle sokağa çıkmamaya özen gösteren İspanyolların toplu alışveriş için süpermarketlere akın etmeye devam ettiği, süt, yumurta, makarna, pirinç, baklagiller, tuvalet kağıdı ve dondurulmuş ürünlerin olduğu rafların boşaldığı görüldü.

Kovid-19'dan dolayı 62 ülke, İspanya'dan gelen yolcuların girişlerini durdurma kararı aldı.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye İspanya