İran'da koronavirüsten ölen sağlık personeli 'görev şehidi' sayılacak

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid -19) nedeniyle son 24 saat içinde 54 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 291'e, vaka sayısı 8 bin 42'ye yükseldi.

İran'da koronavirüsten ölen sağlık personeli 'görev şehidi' sayılacak

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid -19) nedeniyle son 24 saat içinde 54 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 291'e, vaka sayısı 8 bin 42'ye yükseldi. Bu durum, virüsün tespit edildiği günden bu yana, bir gün içinde en yüksek ölüm sayısı olarak kayıtlara geçti.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte koronavirüs nedeniyle ülke genelinde 54 kişinin daha yaşamını yitirdiğini, ölü sayısının 291'e çıktığını belirtti.

Bu durum, ülkede salgın başlamasından bu yana, 24 saat içinde kaydedilen en yüksek ölüm sayısı olarak kayıtlara geçti.

Toplam vaka sayısının 881 artarak 8 bin 42'ye ulaştığını kaydeden Cihanpur, 2 bin 731 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.

Koronavirüsten ölen sağlık personeli 'görev şehidi' sayılacak

Öte yandan, İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden sağlık personelinin "görev şehidi" sayılacağı duyuruldu.

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Sağlık Bakanı Said Nemeki'nin koronavirüsle mücadele sırasında hayatını kaybedenlerin "şehit" kabul edilmesine dair önerisini kabul etti.

Hamaney'in onayıyla koronavirüsle mücadele sırasında hayatını kaybeden doktor, hemşire ve tüm sağlık personeline "görev şehidi" unvanı verilecek.

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardından neredeyse ülkenin tamamına yayılmıştı.

İran'da çok sayıda sağlık personeli de koronavirüsle mücadele sırasında yaşamını yitirmişti.

Etiketler
Koronavirüs İran