Camilla kraliçe olabilecek mi? Resmen açıklandı

Sussex çifti Prens Harry ve Meghan Markle Kraliyet ailesine veda ederken Cornwall Düşesi Camilla'nın kraliçe olup olamayacağı sorusu yanıt buldu.

Camilla kraliçe olabilecek mi? Resmen açıklandı

İngiliz Kraliyet Ailesi, Sussex çifti Prens Harry ve Meghan Markle'ın veda turunu konuşurken, bir başka merak edilen konu da İngiliz basınında yer aldı.

İngiltere'de kraliyet ailesinin geleceğine yönelik merak edilen bir konu Galler Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın resmi adresi Clerance House tarafından yanıt buldu.

Geçtiğimiz aylarda basında yer alan haberde Prens Charles'ın başa geçmesi durumunda eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın da Queen Consort (kralın karısı olan ancak hükümdar olamayan kraliçe) unvanını alacağı iddia edilmişti.

Camilla kraliçe olabilecek mi? Resmen açıklandı - Resim : 1

Bu da Prenses Diana'yı seven ve Camilla'yı kabullenemeyen İngiliz halkında tepkilere yol açmıştı.

Clerance House bu iddialara yönelik açıklama yayınlayarak, 2005 yılında evlilikleri öncesi alınan kararda olduğu gibi, Prens Charles kral olduğunda Düşes Camilla'nın Kraliçe değil Prenses unvanı taşıyacağı belirtti.

Düşes Camilla'ya yönelik bu kararın ardında iki neden yatıyor: Birincisi çiftin ikinci evlilikleri olması ve bu durumun kraliyetin bağlı olduğu Anglikan Kilisesi'nin kurallarına uymaması, diğer neden ise Prenses Diana'ya büyük sevgi duyan İngiliz halkının tepkisini çekmemek...

Prens Charles'tan sonraki varis Prens William'ın tahta geçmesi durumunda eşi Kate Middleton ise durum farklı. Middleton, Düşes Camilla'nın aksine Queen Consort (kralın karısı olan ancak hükümdar olamayan kraliçe) olacak.

Öte yandan tahtta 7. sırada yer alan Prens Harry ve eşi Meghan ise kraliyetteki üst düzey görevlerini bırakmadan önceki son resmi ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

İngiliz basını, çiftin kraliyet ve stresten uzaklaştığı için mutlu olduğunu ve bir an önce görevlerini tamamlayarak oğulları Archie'nin yanına Kanada'ya dönmeyi istediklerini yazdı.

Etiketler
Meghan Markle