Kremlin, Erdoğan - Putin görüşmesi için tarih verdi

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Putin ve Erdoğan görüşmesinin 5 veya 6 Mart’ta bir araya gelmesi olasılığına ilişkin çalışma yürütüldüğünü açıkladı.

Kremlin, Erdoğan - Putin görüşmesi için tarih verdi

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Güvenlik Konseyi toplantısından sonra açıklama yaptı.

Peskov, “Türk askerlerin hiçbiri, gözlem noktalarında hayatını kaybetmedi. Bu noktalardaki askerler ne yaralandı ne de bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı” ifadelerini kullandı.

Sputnik'in aktardığı habere göre; “Türkiye’deki Rusya vatandaşlarının ve elçiliklerin korunması için gereken önlemlerin alındığını umuyoruz” diyen Peskov, ‘gözlem noktalarındaki Türk askerini korumak adına Rusya’nın elinden geleni yaptığını’ söyledi.

Peskov, sözlerine şöyle devam etti: “Çok sayıdaki talebimize rağmen Türk tarafı, orada Türk askerlerinin bulunduğunu bize bildirmedi. Sağlanan mutabakat üzerine ve Rus tarafının ısrarlı talepleri üzerine daha önce İdlib gerilimi azaltma bölgesinde Türk askerine ait gözlem noktaları kuruldu.

Türk askerlerin yükümlülükleri arasında militanların faaliyetlerini kontrol etmek, onların terör faaliyetlerinde bulunmalarını önlemek ve Rus askeri tesislerine yönelik saldırgan eylemleri önlemekti. Türk partnerler bu görevi yerine getiremedi, zira militanların önemli bir bölümü onların kontrolü dışında bulunuyor.”

PUTİN – ERDOĞAN ZİRVESİ

Sözcü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 veya 6 Mart’ta bir araya gelmesi olasılığına ilişkin çalışma yürütüldüğünü de açıkladı.

Peskov, “Şu anda, iki liderin bugünkü telefon görüşmesinin sonuçları bağlamında, 5 veya 6 Mart’ta yani önümüzdeki hafta en üst düzeyde görüşme olasılığına ilişkin çalışma yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, iki liderin bugünkü telefon görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’le yaptığı telefon görüşmesinde, iki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşmeleri kararlaştırıldı” demişti.

Etiketler
Kremlin