NATO'dan İdlib'deki saldırılara son verme çağrısı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Suriye Devleti ve Rusya'nın İdlib'deki saldırılarını kınadı ve saldırılara son vermeleri çağrısında bulundu.

NATO'dan İdlib'deki saldırılara son verme çağrısı

İdlib'den gelen haberler sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Görüşme sonrası Stoltenberg, Rusya ve Suriye'ye saldırılara son verme çağrısında bulundu.

İdlib’de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu 29 asker şehit oldu. Saldırı haberi sonrası Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştüğü açıklandı.

Görüşmede NATO’nun İdlib’deki gelişmelere ilişkin nasıl devreye gireceği ve rejimin saldırılarına karşı alınabilecek önlemlerin ele alındığı öğrenildi.

Görüşmenin ardından NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Suriye rejimi ve destekçisi Rusya’nın İdlib’deki saldırılarını kınadı. Stoltenberg, açıklamasında saldırılara son vermeleri çağrısında bulundu.

Stoltenberg, "Tüm taraflar, gerginliği azaltarak bu çok tehlikeli durumun ve bölgedeki korkunç insancıl koşulların daha da kötüleşmesini engellemeli" vurgusunu yaptı.

İdlib’de Rus destekli rejimin hava saldırısı sonucu 33 asker şehit oldu, 32 asker yaralandı.

Etiketler
NATO Ağrı İdlib