'Avrupa Birliği, Libya'ya asker gönderebilir'

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Almanya'da düzenlenmesi planlanan Libya konferansı gündemini değerlendirirken açıklamalarda bulundu.

'Avrupa Birliği, Libya'ya asker gönderebilir'

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Avrupa Birliği’nin (AB) Libya’ya, taraflar arasında ateşkes sağlandıktan sonra barışı korumak için asker gönderebileceğini söyledi.

Berlin'de düzenlenmesi planlanan Libya konferansı gündemini değerlendiren İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, "Libya'ya asker gönderilmesi, değerlendireceğimiz olasılıklardan biri. Ama biz, pozisyonlarımızı karşılaştırarak durumu barışçıl çözüme yönlendirmeye çalışmalıyız" dedi.

'Avrupa Birliği, Libya'ya asker gönderebilir' - Resim : 1

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte

Ansa haber ajansının aktardığına göre Conte, "Askeri seçenek bir yana bırakıldıktan sonra Libya’ya arabuluculuk ve barış askerini gönderme yönündeki çalışmalar seçenek haline gelecek. Buna açık olduğumuzu şimdiden söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Libya Ulusal Ordusu Komutanı Halife Hafter'in Berlin konferansına katılmaya hazır olduğu yönündeki haberlerin 'güzel sinyal' olduğunu söyleyen Conte, bu bağlamda, Libya’nın geleceğini mutlaka bu ülkenin temsilcilerinin katılımıyla konuşulması gerektiğini kaydetti.

Etiketler
Almanya Avrupa Birliği İtalya Libya