NATO Genel Sekreteri: Ukrayna yolcu uçağını İran hava savunma sistemleri düşürmüş olabilir

ABD-İran çatışması arasında çarşamba günü Ukrayna Uluslararası Havayollarına ait bir yolcu uçağının Tahran'da düşüp 176 kişiye mezar olmasıyla ilgili NATO Genel Sekreteri'nden açıklama geldi.

NATO Genel Sekreteri: Ukrayna yolcu uçağını İran hava savunma sistemleri düşürmüş olabilir

ABD-İran çatışması arasında çarşamba günü Ukrayna Uluslararası Havayollarına ait bir yolcu uçağının Tahran'da düşüp 176 kişiye mezar olmasıyla ilgili NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den açıklama geldi.

Stoltenberg, "NATO müttefiklerimizin raporlara inanmamak için hiçbir nedenimiz yok." ifadelerini kullandı. Stoltenberg, "Tam bir araştırmaya ihtiyacımız var, tüm gerçekleri saptamak zorundayız." dedi.

Stoltenberg'in açıklamaları şöyle:

Tüm olguları ortaya koymamız önemli. İran'a şeffaf ve titiz, eksiksiz bir soruşturmaya tümüyle katılması ve katkıda bulunması çağrısı yapıyorum.

Çeşitli NATO müttefiklerinden gelen, uçağın İran hava savunma sistemleri tarafından düşürülmüş olabileceğine dair gördüğümüz haberlere inanmamak için bir sebep yok.

Tam da bu yüzden, tüm olguları ortaya koyan tam kapsamlı bir soruşturmaya ihtiyacımız var. Tam da bu yüzden, böylesi bir soruşturmada İran tarafının tam işbirliğine ihtiyacımız var.

Etiketler
NATO İran Ukrayna