California'da yangın: Kontol altına alınamıyor

ABD’nin California eyaletinde orman yangınları kontrol altına alınamazken tahliyeler sürüyor.

California'da yangın: Kontol altına alınamıyor

ABD’nin California eyaletinde orman yangınları nedeniyle acil durum ilan edilirken yangının şiddetli rüzgârlar nedeniyle kontrol altına alınamadığı belirtildi.

Evini boşaltanlar arasında NBA oyuncusu LeBron James de var.

ABD’nin California eyaletinde orman yangınları devam ediyor. California Valisi Gavin Newsom kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle eyalet çapında acil durum ilan etti.

Kuvvetli rüzgarlar nedeniyle yangının büyük bir alana yayıldığı, 175 bini Santa Rosa kentinde olmak üzere toplam 200 bin kişinin evlerinden tahliye edildiği belirtildi. Binlerce kişinin evlerinden ayrılması üzerine kentin caddelerinde trafik oluştu.

Kuvvetli rüzgârların elektrik hatlarına zarar vererek yeni yangınlara neden olabileceği uyarısı yapıldı. Binlerce yangın nedeniyle tehdit altında olduğu eyalette tarihin en büyük elektrik kesintisi yaşanıyor. Eyalette yaklaşık bir milyon kişinin elektriksiz kaldığı belirtilirken elektrik şirketlerinin hasarlı kabloların yangını arttırmasına engel olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

LeBron da evini tahliye etti

Yangın nedeniyle evini tahliye etmek zorunda kalanlar arasında Los Angeles Lakers oyuncusu LeBron James de var.

Los Angeles'ın Brentwood mahallesinde bir malikâne de yaşayan James, Twitter'dan ailesi ile birlikte evi boşalttıklarını duyurdu.

İlk Tweet’inde 'LA (Los Angeles) yangınının şaka olmadığını' belirten oyuncu, "Acil olarak evimi boşaltmak zorunda kaldım ve ailemle etrafta dolaşıp kalacak yer bulmaya çalışıyoruz. Şimdiye dek şansım yaver gitmedi" diye yazdı.

​James, yaklaşık bir saat sonra kalacak bir yer bulduklarını duyurarak "Çılgın bir geceydi" dedi.

Ailesiyle birlikte tahliye işlemlerini tamamladıktan sonra ise şu paylaşımları yaptı:

"Şu anda yangından etkilenebilecek bölgelerdekiler için dua ediyorum. Lütfen en kısa sürede güvenli bir yere geçin."

​"Yangına müdahaleye gelen araca iyi dileklerimi sunuyorum. Ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar." Sonoma bölgesinde geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan "Kincade Yangını"nında yaklaşık 20 bin hektar arazi küle döndü. Yangında 400 evde hasar meydana geldiği belirtildi

Etiketler
Orman yangınları Tahliye Yangınlar