NATO'dan 'Suriye' açıklaması: Mutabık kaldık

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

NATO'dan 'Suriye' açıklaması: Mutabık kaldık

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın birinci gününün ilk oturumlarının ardından basın toplantısı düzenledi.

"Suriye konusunda açık ve dürüst bir tartışma yürüttük" diyen Stoltenberg, "Suriye'de siyasi çözüm çabalarının artırılması konusunda mutabık kaldık" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın birinci gününün ilk oturumlarının ardından basın toplantısı düzenledi.

Suriye konusunda NATO üyeleri arasında farklı görüşler bulunduğunu belirten Stoltenberg, bunun bir ilk olmadığını, ittifakın daha önce de görüş ayrılıklarının üstesinden gelebildiğini ifade etti.

Stoltenberg, "Suriye konusunda açık ve dürüst bir tartışma yürüttük. Tüm müttefikler geleceğe odaklandı. Son gelişmeler ışığında şiddet önemli düzeyde azaldı. Bu temel üzerinde Suriye'de siyasi çözüm çabalarının artırılması konusunda mutabık kaldık" diye konuştu.

NATO müttefiklerinin Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri olduğunu da kabul ettiğini belirten Stoltenberg, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için daha fazla uluslararası sorumluluk alınması gerektiğini söyledi.

Stoltenberg, müttefiklerin aynı zamanda bölgedeki operasyon ve misyonlarına ilişkin taahhütlerini yerine getirme ve IŞİD'e karşı elde edilen kazanımları koruma konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

Etiketler
NATO Suriye