Şam: Kürtlere memnuniyetle yardım edeceğiz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Danışmanı Buseyna Şaban, 'Suriye yönetiminin Kürt güçlere memnuniyetle yardım edeceğini' söyledi.

Şam: Kürtlere memnuniyetle yardım edeceğiz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Danışmanı Buseyna Şaban, 'Suriye yönetiminin Kürt güçlere memnuniyetle yardım edeceğini' söyledi. Şaban Rus medyasına demecinde, "Kürtler, Suriye toplumunun bir parçası" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Danışmanı Buseyna Şaban, ülkedeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde ‘Kürtlere yardım etmeye hazır olduklarını’ söyledi.

Şaban, Kürtlerin Şam’ın ülkedeki istikrarsızlığın ana kaynağı olarak gördüğü ABD’yle daha önce aynı safta yer almasına rağmen ‘Suriye yönetiminin Kürt güçlere memnuniyetle yardım edeceğini’ belirtti.

‘ONLAR TERÖRE KARŞI SURİYE’NİN SAFINDA’

Russia Today’e (RT) demeç veren Şaban, “Kürtler, Suriye toplumunun bir parçası. Bildiğiniz üzere, Suriye’de birçok etnik grup, dini mezhep var. Hükümetimiz, her zaman Kürtleri sınırlarımızı savunmak için işbirliği yapmaya çağırdı. Kürtlere silah temin ettik ve onlar teröre karşı Suriye ordusunun saflarında savaştı” dedi.

TÜRKİYE’YE SUÇLAMA

Şaban, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle IŞİD’in yeniden güç kazanma riskinin bulunduğunu savunarak, “Her savaş kaos yaratır ve kaos da terör için iyi bir iklim oluşturur. Dolayısıyla bu istila, IŞİD militanları için daha iyi bir iklim oluşturuyor. Ancak Türkiye için savaşan ana güç El Nusra Cephesi olduğu için, militanlar Türkiye tarafından Suriye topraklarının bir kısmını işgal etmeye yönlendiriliyor” diye konuştu.

‘Tüm dünyadan militanların sınırı geçmesine ve Suriye halkıyla savaşmasına izin veren tarafın en başından beri Türkiye olduğunu’ savunan Şaban, “Onları işgalci güç olarak görüyoruz. Buraya Suriye hükümetinin daveti üzerine gelmediler. Buraya gelme nedeni militanları korumaktı” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Türkiye - Barış Pınarı Harekatı Beşar Esad Kürt Suriye