ABD'de cinsellik araştırmasından şaşırtan sonuçlar: Son 1 yılda...

Aktif bir cinsel hayatı bulunmayan ABD'lilerin sayısı giderek artıyor.

ABD'de cinsellik araştırmasından şaşırtan sonuçlar: Son 1 yılda...

Aktif bir seks hayatı bulunmayan ABD'lilerin sayısı giderek artıyor. Washington Post'un aktardığı habere göre aktif bir cinsel hayatı bulunmayan ABD’lilerin sayısı son 30 senenin en yüksek seviyesine ulaştı.

18 ila 30 yaşları arasındaki kadınların yüzde 18’i, erkeklerin ise yüzde 28’i son bir sene içinde hiç seks yapmadıklarını söyledi.

Washington Post’ta yer alan haberde aktarılan General Social Survey verilerine göre, 2018’de herhangi bir cinsel birliktelik yaşamadığını söyleyen ABD’liler arasında çoğunluğu 18-29 yaş arasındaki genç yetişkinler oluşturdu.

Araştırmaya katılan genç yetişkinlerin yüzde 23’ü, 50-59 yaşlarındakilerin yüzde 13’ü, 40-49 yaşlarındakilerin yüzde 9’u, 30-39 yaşlarındakilerin de yüzde 7’si geçen yıl hiç seks yapmadı.

San Diego Devlet Üniversitesi’nde psikoloji dersi veren Jean Twenge, 20’li yaşlarda cinselliğin yaşanmasının o yaş grubunun ilişkilere bakışıyla ilgili olabileceğini belirterek, “20’li yaşlarında hayatında bir partneri olmayan çok fazla kişi var. Bu şartlar altında da daha az seks yapılıyor” dedi.