Bakanlıktan doğa katliamına onay!

Balıkesir Ayvalık Karaayıt köyünde, bir yılda iki kere pasa sahası çöken madenin yeni alanı için 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi.

Bakanlıktan doğa katliamına onay!

Sözcü'de yer alan habere göre, Balıkesir Ayvalık Karaayıt köyünde, maden şirketine yeni pasa sahası için tüm uyarı ve tepkilere rağmen ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

“DİKİLİ’YE UZANAN SU KAYNAKLARINI DA KİRLETİYOR”

Bakanlığın, Karaayıt köyünde, bir yılda iki kere pasa sahası çöken madenin yeni alanı için tüm tepkilere rağmen ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verilmesine CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin sert tepki göstedi.

Aytekin, “Bakanlık Ayvalık’ta çevre katliamına onay verdi. Bu karar, birilerinin sırtını sıvazlamadır. Yaşanacak katliama ortak olmadır. Aldıkları ruhsatın ÇED yönetmeliği öncesinden geçerli olduğunu söyleyen BİLFER madencilik şirketi, istediği gibi işlem yapmayı kendine reva görüyor.

''BAKANLIK BU KATLİAMI ONAYLIYOR''

Mahallede yaşayan köylülerin meralarına el koymakta beis görmeyen işletme, yalnızca Ayvalık'ı değil; Dikili'ye kadar uzanan geniş bir hattaki su kaynaklarını da kirletiyor. Bakanlık ise bu katliamı onaylıyor” dedi.

Etiketler
Balıkesir Bakanlık Maden Ayvalık