Millet Bahçesi projesine karşı Aydos Savunması kuruldu

TOKİ ve Sancaktepe Belediyesi işbirliği ile Aydos Ormanı'na yapılmak istenen Millet Bahçesi projesine karşı bölgede yaşayan yurttaşlar Aydos Savunması'nı kurdu.

Millet Bahçesi projesine karşı Aydos Savunması kuruldu

İstanbul Sancaktepe’de bulunan Aydos Ormanında TOKİ ve Sancaktepe Belediyesi işbirliğiyle ihalesi yapılan ve inşaatı başlatılan “Aydos Ormanı Millet Bahçesi” projesine bölge halkı karşı çıkarak Aydos Ormanı Savunması’nı kurdu.

''AYDOS ORMAN KALACAK''

Aydos Ormanı Savunması sosyal medya hesabından duyurduğu açıklamada Aydos Ormanı Millet Bahçesi projesinin ormandaki doğal yaşamı tehlikeye attığını ifade ederek “Aydoslu doğa dostları olarak ormanın ve gölün yapılaşmaya açılmaması ve ekosisteminin korunmasını sağlamak amacıyla inisiyatif alıyoruz. Dayanışmanız ile Aydos orman kalacak!” dedi.

''BÜYÜK KIYIM GERÇEKLEŞECEK''

Aydos Orman Savunması üyesi olan bölge halkından Gönül Gümüşoğlu Özer, Aydos Orman’ında millet bahçesi yapılmasını istemediklerini söyleyerek, “İnşaat başlamadan önce burası tertemiz bitki örtüsüne sahip bir ormandı. Türkiye’deki kuş türlerinin yüzde 25’ini barındıran, kendi endemik bitkileri olan ormanda büyük kıyım gerçekleşecek. Burada yer alan Aydos Gölü kuş türlerine hayat veriyor. Yaban hayatının devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
TOKİ Sancaktepe