Termik santral şirketini protesto ettiği için gözaltına alınmıştı: Gümüşel serbest bırakıldı

Milas'taki zeytin hasadı şenliğine sponsor olan Yeniköy Kemerköy (YK) Enerji'yi protesto ettiği için gözaltına alınan ekoloji aktivisti Deniz Gümüşel serbest bırakıldı. Gümüşel'i, termik santrale karşı mücadele eden köylüler karşıladı.

Termik santral şirketini protesto ettiği için gözaltına alınmıştı: Gümüşel serbest bırakıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde belediye ve kaymakamlık tarafından 7'ncisi düzenlenen 'Zeytin Hasat Şenliği'ne Milas'ın köylerinde termik santral işleten Yeniköy Kemerköy (YK) Enerji şenliğe sponsor oldu. YK Enerjin sponsor olması termik santrallere karşı aylardır direnen İkizköylülerin tepkisine neden oldu.

Dün gerçekleşten şenlikte, İkizköylüler'in YK enerji'nin doğa talanına tepkisi gözaltıyla sonuçlandı. Protesto nedeniyle gözaltına alınan ekoloji aktivisti Deniz Gümüşel dün geceyi Milas Polis Karakolu’nda geçirdi. Gümüşel, sabah saatlerinde emniyet ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakıldı.

GÜMÜŞEL'İ İKİZKÖYLÜLER KARŞILADI

Gümüşel’i almak için karakol önüne bekleyen İkizköylüler, “Kömür buradan gidene kadar biz burayı terk etmiyoruz” ve “Zeytin yaşatır kömür öldürür” sloganları attı. Gümüşel'i serbest bırakılmasının ardından termik santrale karşı mücadelenin sürdüğü Akbelen Ormanı’na geçildi.

Termik santral şirketini protesto ettiği için gözaltına alınmıştı: Gümüşel serbest bırakıldı - Resim : 1

Gümüşel'in Milas Savcılığı'na karşı "haksız gözaltı kararı"na ilişkin suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Etiketler
Gözaltı