Erdoğan'ın yandaş şirketi şimdi de halkın merasına göz dikti

Erdoğan'ın yandaş şirketlerinden Kolin İnşaat, Edirne'nin Havsa ilçesinde yapımı devam eden Halkalı-Kapıkule tren yolunda kullanılmak üzere dolgu malzemesi çıkarmak için köyün meralarını yok edecek.

Erdoğan'ın yandaş şirketi şimdi de halkın merasına göz dikti

Kolin İnşaat, şimdi de Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Necatiye Köyü’nün meralarına göz dikti. Kolin tarafından yapımı devam eden Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Hızlı Tren Projesi’nde kullanılmak üzere dolgu malzemesi çıkarmak için köyün meraları talan edilecek.

Proje kapsamında ihtiyaç duyulan dolgu malzemesi için köye gelen şirket yetkilileri, meranın 150 hektar büyüklüğündeki alanından numuneler aldı.

BirGün’ün haberine göre; rant uğruna gözden çıkarılan meranın hayvanların otladığı ve sulama göletinin olduğu bir yaşam alanı olduğunu vurgulayan köylüler, tepkili.

Aynı zamanda projenin yapılmak istendiği Necatiye Köyü’nden olan Trakya Platformu Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, bölgenin önemine dikkat çekti. Çidem, “Bu bölge kadimden beri mera.

İçerisindeki gölet ise hayvanlar için çok önemli bir alan. Çevresinde tarım arazisi, yerleşim olmayan bu gölet, hayvanlar için temiz su anlamına geliyor” diye konuştu.

Etiketler
Edirne Kapıkule