Jandarma, çevrecilerin Kaz Dağları'na yürümesine izin vermedi: Çevreciler gözaltına alındı

Alamos Gold'un tahliye edilmesi amacıyla Kaz Dağları'nda eylem yapan çevrecilere destek amacıyla yola çıkanlar jandarma tarafından engellendi.

Kaz dağları'nı katleden Alamos Gold'un tahliye edilmesi amacıyla Kaz Dağları'nda 1 yıldır nöbette olan çevrecilere destek amacıyla bölgeye gitmek isteyenler Çanakkale Eceabat'ta jandarma tarafından engellendi.

Saatlerdir Eceabat'ta bekletilen çevreciler "Kaz Dağları'nı katleden Alamos Gold'u tahliye et demek, Kaz Dağları'da 1yıldır nöbette olan dostlarımızla dayanışmak için yanlarına gidişimiz Eceabat'ta jandarma tarafından kanunsuz bir şekilde engelleniyor! Saatlerdir burada bekletiliyoruz! Bu keyfi uygulamadan vazgeçin!" ifadeleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

İleri Haber’den Tilbe Akan’ın haberine göre iseÇanakkale’de Kazdağları ve Saros Körfezi’ndeki doğa talanını engellemek için bir araya gelen doğa savunucuları, Gelibolu Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alındı.

GBT sorgulaması için kimlikleri alınan çevreciler saatlerce bekletildikten sonra, polis ve jandarma savucunuculara müdahale etti.

Gözaltına alınan doğa savunucularının olduğu öğrenildi. #KazdağlarıGözaltında etiketi ile sosyal medyada tepki gösteriliyor.

Jandarma Çanakkale'den Kaz Dağları'na gitmek isteyenleri böyle engelledi:

Etiketler
Kaz Dağları siyanür Gözaltı Tahliye