Dağ ve yaban keçisi katliamına izin çıktı!

Bingöl’de yedi çengel boynuzlu dağ keçisi ve yedi yaban keçisi için avlanma izni verildi.

Dağ ve yaban keçisi katliamına izin çıktı!

Bingöl’de yedi çengel boynuzlu dağ keçisi ve yedi yaban keçisi için avlanma izni verildi.

Tunceli’den sonra Bingöl’de de dağ keçileri için avlanma izni verilmesi ise tepkilere neden oldu. Hayvanseverlerin beklentisi, iznin Tunceli’deki gibi yürürlükten kaldırılması.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yayınlanan “Av Turizmi Uygulama Talimatı”nda, Bingöl’de yedi çengel boynuzlu dağ keçisi ve yedi yaban keçisinin öldürmesi de yer aldı.

O TARİHE KADAR İZİN

2020-2021 yılları arasında “Av Turizmi Uygulama Talimatı”nda avın açılış ve kapanış tarihleri, izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitleri, avlanma izni verilen avlaklar ile sahalar belirlendi. Buna göre, bazı bölgelerde Anadolu yaban koyunu, yaban keçisi, çengel boynuzlu dağ keçisi, kızıl geyik, melez yaban keçisi, ceylan, karaca, yaban domuzu, çakal ve tilki avına 31 Mart 2021 tarihine kadar izin verildiği belirtildi.

TUNCELİ’DE İPTAL EDİLMİŞTİ

Her bir yaban keçisi için 14.000 TL avlanma ücreti belirlenirken, çengel boynuzlu dağ keçileri için ise 8500 TL avlanma ücreti belirlendi. Bilindiği üzere Tunceli’de 17 dağ keçisinin öldürülmesi için yapılan ihale, tepkiler üzerine iptal edilmişti.

Etiketler
Bingöl