Chromebook nedir?

Chromebook, isminden de anlaşılacağı üzere bir Google ürünüdür. Chromebook, kısaca İnternet üzerinden çalışan normal dizüstü bilgisayarlardan daha hafif dizüstü bilgisayarlar denebilir.

Chromebook nedir?

İşletim sistemi olarak Windows İşletim Sistemi yerine kendi işletim sistemi olan “Google Chrome OS” kullanılmaktadır.

İlk olarak 2011 yılında piyasaya çıkmıştır. Diğer dizüstü bilgisayarlardan ayıran en önemli özellik işletim sistemidir. Bilgisayarda bulunan tek program bir tarayıcı olan Google Chrome her şey İnternet üzerinden çalıştırmaktadır.

Chromebook’ ların en önemli özelliklerinden birisi de bulut depolama sistemini kullanmasıdır. Yüklediğiniz programlar veya veriler (resim,video, dosya vs.) her şey İnternet üzerinde bulunur ve çalışır. İnternet erişiminiz yokken Chromebook ile yapabileceğiniz pek bir şey yok. Bu yüzden Chromebook’lara Bulut bilgisayarı da deniyor.

Microsoft Office, diğer İşletim sistemlerinde ücretli iken Chromebook’da ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Neredeyse tüm uygulamalar ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca bu işletim sisteminde birçok uygulama çevrimiçi olarak daha performanslı çalışıyor. Chromebook , İnternet üzerinde çalışan bir sistemdir. İnternet ile kullanımı harika İnternet yokken koskoca bir hiçtir.

Etiketler
Google MEB