Google Play Filmler uygulaması nedir? Nasıl kullanılır?

Google Play Filmler, otobüs’de yolculuk’da , kafede otururken telefondan tabletten film izlemenin harika bir yoludur, ancak uçakta film izleyebilmeniz için biraz hazırlık yapmanız gerekir.

Google Play Filmler uygulaması nedir? Nasıl kullanılır?

Yolculukta yeterli eğlenceye sahip olduğumuzdan emin olmak için, her şeyi ayarlamak için aşağıdakilere ihtiyacımız olacak:

Film indirmek için telefonunuzda yeterli alan. Ne yazık ki, Google Play Filmler uygulamasında her filmin ne kadar büyük boyutta olduğunu size göstermenin bir yolu yoktur, bu yüzden bir veya iki gigabayt kullanılabilir boş depolama alanını ayarlayın.

Telefonunuzda fazla alan için SD kart da kullanabilirsiniz.
Google Play Filmler uygulamasını cihazınızda yüklü olduğundan emin olun yüklü değilse yükleyin. Yüklü ise güncellemeyi kontrol edin ve güncelleyin.
Film indirmek için mobil veri bağlantısı yerine Wi-Fi bağlantısını tercih edin.
Kurulum
Google Play Filmler uygulamasında izlemek istediğiniz filmi arama çubuğuna girerek arayın. İzlemek istediğiniz filmi bulduktan sonra, bilmeniz gereken bazı hususlar vardır.

Kiralamak veya satın almak mı? Bazı filmler arasından seçim yapabileceğiniz bir satın alma seçeneği vardır. Kira seçeneği her zaman daha ucuz bir sebep olacaktır, çünkü sadece kiraladıktan sonra otuz gün boyunca izlemeye başlayabilirsiniz ve izlemeye başladığınız an, film kayboluncaya kadar kırk sekiz saatiniz vardır.

Aile Kitaplığı’na uygun bir film satın almak ailenizle paylaşılabilir ve indirebilirsiniz. İnternet olmayan yerlerde de izleme imkanınız olur. Ancak kiralanan filmlerde bu işlemler yapılamaz.

HD mi, SD mi? Bazı filmler SD ve HD kaliteleri arasında seçim yapmanızı sağlar. Genellikle, ekranınız ne kadar büyürse, SD’den HD’ye bir artış farkedersiniz. Akıllı telefon kullanan kişiler SD ile tamamen mutlu olurken, büyük tablet sahipleri HD’ye geçiş yapmayı düşünebilir.

Ama yinede tablette de SD yeterli olacaktır. Ayrıca, HD kalitesinin depolama alanından SD’ye göre daha pahalıya mal olacağını ve depolama alanında daha fazla yer kaplayacağını unutmayın. Bu, sınırlı alanda birden çok film indirmek istiyorsanız dikkate alınmalıdır.

Kiralamadan sonra dikkat edilmesi gereken husus

Hangi filmi almak istediğinize karar verdikten sonra, izlemek istediğiniz filmi kiralamaya veya satın alma işlemini yapılır. Bir film kiralıyorsanız, sadece test ediyor olsanız bile filmi hemen oynatmayın! Kiraladığınız bir filmi oynatmak, kırk sekiz saatlik izleme penceresini tetikleyecek ve izlemek için gereken süreyi ciddi şekilde azaltacaktır. Kiralanmış filmleri izlemeye başlamak için hazır olana kadar film izleme butonuna basmayın.

Film İndirme

Satın alınan film süresiz sizin olduğu için satın alınan filmi telefonunuza indirebilirsiniz. Bu şekilde, seyahat ederken, izlemek için İnternet arayışına girmeden ve mobil veri kotanızı kullanmaya gerek kalmadan izleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Filmi indirmek için, mobil cihazınızdaki filmin adının yanındaki “İndir” ok düğmesine basmanız yeterlidir. Film artık kendinizi telefonunuza indirecek, cihazda depolama alanının yeterli olduğunu düşünerek yolculuğunuzda film seyretmeye hazır olacaktır.

Etiketler
Google Film Telefon Uygulama