Şanghay yapay zekâ endüstri ittifakı oluşturuyor

Şanghay'da, "Kaynakların bir araya getirilmesine" yönelik bir yapay zekâ (YZ) endüstriyel ittifakı oluşturuldu.

Şanghay yapay zekâ endüstri ittifakı oluşturuyor

Şanghay'da, "Kaynakların bir araya getirilmesine" yönelik bir yapay zekâ (YZ) endüstriyel ittifakı oluşturuldu.

China Daily gazetesinin 10 Mayıs Cuma günü yayınlanan haberine göre, Şanghay YZ uygulamalarının öncü kenti olma yolunda adımlarını hızlandırmış durumda.

Nisan sonu itibariyle oluşturulmuş bulunan 22 üyelik bu blok, hem Alibaba, Tencent ve Baidu gibi yerli hem de robot ve otomasyon teknolojisinde uzmanlaşmış bir İsviçre endüstri topluluğu olan ABB'ye bağlı Microsoft Asia Research Center (Şanghay) uluslararası lider YZ firmalarını kapsamakta.

İttifak, katılımcı girişimler için kaynakları birbiriyle buluşturma amacına dönük bir birlik. Bu, YZ birimini gözlemleyen resmi yerel yönetim görevlisine göre, hele Şanghay'daki çok sayıdaki uygulama senaryosu dikkate alındığında, YZ'nın geliştirilmesi doğrultusunda önemli bir adım.

İttifak böylece telekomünikasyon, finans ve imalat sektörlerindeki çekirdeği oluşturan aktörlere endüstriyel sinerji yaratıyor; onlara uzman YZ hizmetleri sunuyor ve denizaşırı ilişkileri, alışverişleri yürütüyor.

Birliğin kuruluşunun ilanından sonra Şanghay, 12 YZ pilot senaryosundan oluşan bir bölüm tanıttı. Yerel makamlar, bu senaryolar çerçevesinde, değişik endüstrileri YZ ile güçlendirme fikrini savunmuştu.

Şanghay, küresel bir YZ merkezi olmaya çalışmakta. Bu doğrultuda endüstrisinin ölçeğini 2020 yılında 100 milyar yuandan öteye (14,7 milyar ABD doları) taşıyıp genişletmeyi planlıyor.