Yeni Xbox'ın tanıtım tarihi belli oldu

Microsoft'un önümüzdeki Mayıs ayında tamamen dijital odaklı yeni bir Xbox One konsolunu satışa sunulması bekleniyor.

Yeni Xbox'ın tanıtım tarihi belli oldu

Sony ve Microsoft yeni nesle dair ilk konsollarını bu yılın sonunda ya da önümüzdeki yılın ortasında tanıtması beklenirken Xbox One gibi yeni nesil konsolların çıkışı ise 2020 sonunda olacak.

Henüz netleşmiş bir şey olmasa da Microsoft’un sonraki nesilde iki farklı Xboxone konsolu ile kullanıcıların karşısına çıkacağı belirtiliyor.

ABC'nin aktardığı habere göre; bu konsollardan birisi standart yapıda olacakken, diğeri ise blu-ray okuyucusu olmayan, tamamen dijital içeriklere yönelik bir konsol olacak. Hatta bu konsolun bazı oyunları stream ederek bulut üzerinden oynatacağı da konuşuluyor.

Bu hem oyun sektörü, hem de Microsoft için yeni bir hamle olacak. Dolayısıyla Microsoft’un hayli risk aldığını söylense de durumun az çok farkında olan yetkililer iddialara göre bu adımı yeni nesil konsolda atmak yerine öncelikli olarak Xbox One üzerinde deneme kararı aldı.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir rapora göre Microsoft önümüzdeki Mayıs ayında tamamen dijital odaklı yeni bir Xbox One konsolunu satışa sunacak.

Fiyatı maksimum 200 dolar olan bu konsolda blu-ray okuyucu yer almayacak. Yani oyunlar tamamen dijital olarak satın alınabilecek.

Microsoft’un konu hakkındaki resmi açıklamayı en geç önümüzdeki Nisan ayında yapacağı tahmin ediliyor.

Etiketler
Microsoft