Elon Musk, açıkladı: İşte Bitcoin'in mucidi...

Dünya genelinde tanınan girişimci Elon Musk, Bitcoin'in Satoshi Nakamoto olarak anılan ve kimliği bilinmeyen mucidi hakkında açıklamalarda bulundu.

Elon Musk, açıkladı: İşte Bitcoin'in mucidi...

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, katıldığı bir yayında 13 yıl önce ortaya çıkmasına karşılık hala kim olduğu bilinmeyen Bitcoin’in mucidini duyurdu.

Yapay zeka araştırmacısı Lex Fridman’ın Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliği hakkında ne düşündüğü sorusuna Musk, "Bitcoin'in piyasaya sürülmesinden önce fikirlerin evrimine bakabilir ve bu fikirler hakkında kimin yazdığını görebilirsiniz" dedi.

NTV'nin aktardığına göre; dünyanın en zengin insanı, Bitcoin'i kimin yarattığını "açıkça" tam olarak bilmediğini, ancak Szabo'nun teorilerinin dünyanın önde gelen kripto para biriminin yaratılması için temel göründüğünü söyledi.

"Görünüşe göre Nick Szabo, bu fikirlerin evriminden muhtemelen herkesten daha fazla sorumlu" diyen Musk, "O Nakamoto olmadığını iddia ediyor, ama bunun ne burada ne de orada olduğundan emin değilim. Ancak Bitcoin'in arkasındaki fikirlerden herkesten daha fazla sorumlu olan kişi gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Bitcoin ilk olarak Ekim 2008'de, insanların bir veya belki de birkaç kişi olabileceğine inandıkları bir takma ad olan Satoshi Nakamoto tarafından ortaya çıkarılırken, 2014 yılında, bir dilbilim araştırmacıları ekibi, Szabo ve diğer 10 potansiyel yaratıcının yazılarının yanı sıra Nakamoto'nun Bitcoin teknik incelemesini inceledi.

Araştırmacılar, "Szabo'nun yazısı ile Bitcoin teknik incelemesi arasındaki dilsel benzerliklerin sayısı esrarengiz" derken, "diğer yazarların hiçbirinin onun kadar iyi bir eşleşme yakalayamadığını" aktardı.

2015 New York Times raporu da, Bitcoin'in ortaya çıkışını Nick Szabo’ya bağlıyor.

Szabo, Bitcoin ve blok zinciri teknolojisinin tarihi hakkında konuşmalar gerçekleştirirken ancak dijital varlığın arkasındaki isimsiz mucit olduğu iddialarını defalarca reddetmişti.

Szabo’nun Bitcoin ile bağlantısının olmasının bir başka nedeni de 1998'de "bit gold" adlı kripto para birimini yaratması olarak öne çıkarıldı.

Etiketler
Elon Musk Bitcoin