Google'a yeni suçlama: Android'i kötüye kullanıyor

Google, Hindistan'da gücünü ve imkanlarını kötüye kullanmakla suçlandı. Ülkede Android'in suistimal edildiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

Google'a yeni suçlama: Android'i kötüye kullanıyor

Dünyanın en popüler işletim sistemi Android, yaygınlaşmaya devam ediyor. Özünde açık kaynaklı olan proje, Google‘ın öncülüğünde çeşitli ortaklıklarla geliştiriliyor.

Ancak tamamı ekosistemin Google servisleri olmadan pek de bir işe yaradığı söylenemez. Bunun en büyük örneği ise Huawei tarafında karşımıza çıkıyor. Ancak tek sorun bu değil.

Shiftdelete'den Oğuz Çakır'ın haberine göre, pek çok rekabet denetleme kurum ve kuruluşu, Google‘ın Android‘in hakimiyetini rakiplerine zarar vermek için kullandığını düşünüyor. Suçlamaların sonuncusu ise Hindistan‘dan geldi. Şirket finansal gücü ve imkanlarını kötüye kullanmakla suçlandı.

Hindistan, Google’a soruşturma açtı

Konuyla ilgili bir soruşturma başlattığını duyuran Hindistan, Google‘ın rakiplerini baskıladığını ve geri plana itmek için Android‘i kullandığını iddia etti. Süreç hakkında Reuters‘a açıklama yapan Google yetkilileri, “Android‘in nasıl rekabet ve yeniliğe yol açtığını” göstermek için rekabet kurumu ile çalışmayı dört gözle beklediklerini söyledi.

Henüz elindeki raporları açıklamayan Hindistan’ın davayı neye dayandıracağı şu an için belirsiz. Ancak son dönemlerde artan rekabet kurumu davaları şirketlerin canını sıkmaya başladı. Genellikle yüklü para cezaları ile sonuçlanan bu soruşturmalar, her yıl milyarlarca dolarlık kayıplara neden oluyor.

Ancak olası bir davada Google‘ın ceza ödemek yerine temyiz sürecine giderek şansını deneyeceği tahmin ediliyor. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Google, gerçekten de Android‘i rakiplerinden kurtulmak için kullanıyor mu? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Etiketler
Google Hindistan Soruşturma