Youtube kapak fotoğrafı nasıl indirilir?

Youtube videolarında yer alan kapak resimlerini indirmek çok kolay. Youtube kapak resmi indirmek için gerekli bilgiler yazımızda.

Youtube kapak fotoğrafı nasıl indirilir?

Youtube videolarında yer alan kapak resimlerini indirmek çok kolay. Youtube kapak resmi indirmek için yapmanız gereken tek şey ilgili videonun linkini değiştirmek.

Youtube video kapak fotoğrafları izleyicilerin ilgisini çeken etmenlerin başında geliyor. Beğendiniz bir video kapak resmini saklamak, ilerde ilham almak isteyebilirsiniz. Veya kendi videonuzun kapak fotoğrafını kaybetmiş olabilirsiniz.

Youtube kapak fotoğrafı indirme

Bildiğiniz üzere youtube kapak fotoğrafı boyutu 1280 x 720 piksel. Yüksek kalitedeki kapak fotoğrafına ihtiyacınız olduğunda yapmanız gereken tek şey video adresinde yer alan "id" bölümünü değiştirmek.

Youtube videosunun id kısmı linkte yer alan v= ifadesinden sonra gelen kısımdır. Örneğin https://www.youtube.com/watch?v=dacwsgfM1Ts videosunun id'si "dacwsgfM1Ts" değeridir. Bu değeri http://img.youtube.com/vi/BURAYA/maxresdefault.jpg "buraya" yazan yere yapıştırdığınızda yani, tarayıcınızın adres çubuğuna https://img.youtube.com/vi/dacwsgfM1Ts/maxresdefault.jpg linkini girdiğinizde kapak fotoğrafını elde edersiniz.

Video sonuna eklenen “/maxresdefault.jpg” ifadesi görselin en yüksek çözünürlükteki fotoğrafı almanızı sağlar. “/maxresdefault.jpg” yerine “/1.jpg” “/2.jpg” veya “/3.jpg” şeklinde ifadeler koyduğunuzda ise video içerisindeki farklı zamanlardan çekilen görsellere ulaşabilirsiniz.

---

Haber görseli: freestocks.org

Etiketler
Nasıl yapılır? YouTube