Tinder’dan sınırlarını kaldıran yeni özellik

Tinder’ın üzerinde çalıştığı yeni özellik Global Mode ile kullanıcılar dünyanın dört bir yanındaki insanlarla eşleşebilecek.

Tinder’dan sınırlarını kaldıran yeni özellik

Sanal tanışma platformu Tinder sınırlarını dünya çapına yayıyor. Konum merkezli arkadaşlık uygulaması Tinder’ın üzerinde çalıştığı yeni özellik Global Mode ile kullanıcılar dünyanın dört bir yanındaki insanlarla eşleşebilecek. Şirket, normalde bir sınır kapsamında faaliyet gösteriyordu.

Web Tekno’nun haberine göre bu yeni özellik en başta Passport özelliğini andırıyor ancak bu uygulamadan çok daha farklı. Yurt dışında bir seyahata çıkmadan önce o bölgedeki insanların gözükmesini sağlayan Passport özelliği ücretli olmasıyla biliniyor. Global Mode olarak adlandırılan bu özellik ise ücretsiz olarak kullanıcılara sunulacak.

Tinder kullanıcıları bu özellikle profillerini dünyanın dört bir yanında sergileme imkânına ve kendilerine uygun partneri başka ülkelerde arama fırsatına kavuşacak.

Şu ana deneme sürümünde olan özellik, ilerleyen günlerde belirli sayıda kullanıcının erişimine sunulacak.

Tinder tarafından yapılan açıklamada birçok şirketi kötü etkileyen koronavirüs salgınının bu özelliğin geliştirilmesinde etkili olduğu belirtildi.

Şirket, virüsün coğrafi sınırlardan kurtulmak için oluşturulan zaman çizelgesini hızlandırdığını belirtti.

Öte yandan Tinder, Global Mode ile birlikte görüntülü konuşma özelliği için de çalışmalara başladı.