Marsta çekilen fotoğraf sosyal medyayı salladı

Eski Mars fotoğraflarını inceleyen bir UFO gözlemcisinin "İşte Kızıl Gezegen'deki pembe solucan" diye yayınladığı fotoğraf bol 'like' aldı.

Marsta çekilen fotoğraf sosyal medyayı salladı

Kendisini UFO avcısı diye konumlandıran, yayınladığı fotoğraflarla ses getiren Scott Waring yine sahnede… Scott Waring şimdi de ‘Marslı pembe solucan’ın fotoğrafını yayınladı! “Spirit uzay aracının çektiği fotoğrafları incelerken çok değişik bir şey buldum” diyerek bu fotoğrafa dikkat çekti.

Marsta çekilen fotoğraf sosyal medyayı salladı - Resim : 1

“Büyük bir kayanın yanında bir hayat formu tespit ettim” diyen Scott Waring şöyle devam etti: “Pembe ve uzun bir şeydi. Büyütünce bunun bir solucan olduğu fikrine vardım. Mars toprağının da Dünya toprağı gibi olduğunu düşünüyorum. Bu fotoğraflar, Mars’ta hayat olduğunu gösteriyor.”
Marsta çekilen fotoğraf sosyal medyayı salladı - Resim : 2

Scott Waring en son İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg’i “zaman yolcusu” ilan ettiği 120 yıllık fotoğrafla Dünya genelinde sansasyona neden olmuştu.

SPIRIT UZAY ARACI NEDİR?

MER-A veya MER-2 olarak da bilinen Spirit, Mars’ta 2004’ten 2010’a kadar aktif olan bir robot gezicidir. NASA’nın Mars Keşif Gezisi Misyonu’nun iki gezicisinden biriydi. Gusev Krateri’ne başarı ile iniş yaptı. İndiği noktaya, Columbİa Uzay Mekiği’nde ölen 7 astronotun anısına “Columbia Anma İstasyonu” ismi verildi. 1 Mayıs 2009’da tekerlekleri bir kum tepeciğine saplandı. Dünya’ya son sinyalini 22 Mart 2010’da gönderdi. NASA birçok denemeden sonra Spirit’ten yaşam belirtisi alamayınca, 25 Mayıs 2011’de projenin resmen son bulduğunu açıkladı.

(Spacemag Türkiye)