Apple'dan 2021 atağı: Yeni güvenlik teknolojisi

Touch ID teknolojisini kullanmayı tamamen bırakan Apple, ünlü analist Ming-Chi Kuo'ya göre 2021 yılında ekran içine gömülü parmak izi teknolojisini kullanmaya başlayacak.

Apple'dan 2021 atağı: Yeni güvenlik teknolojisi

2017 yılında Face ID destekli iPhone X modelini tanıtarak parmak izi sensörünü bırakmak için ilk adımı atan Apple, parmak izi sensörü teknolojisini kullanmaya tekrar başlayacak gibi görünüyor.

Webrazzi'nin haberine göre, geçtiğimiz yıl iPhone XS, XS Max ve XR modelleri ile birlikte Touch ID teknolojisini kullanmayı tamamen bırakan Apple, ünlü analist Ming-Chi Kuo'ya göre 2021 yılında ekran içine gömülü parmak izi sensörü teknolojisini kullanmaya başlayacak.

Paylaşılan bilgilere göre 2021 yılında tanıtılacak olan iPhone modellerinde hem yüz tanıma teknolojisi olan Face ID hem de ekranın altında yer alan parmak izi sensörü birlikte kullanılacak. Bu sayede iPhone modellerinde iki farklı güvenlik seçeneği birlikte kullanılmış olacak.

Apple'dan 2021 atağı: Yeni güvenlik teknolojisi - Resim : 1

Günümüzde pek çok Android akıllı telefon modelinin hem ekrana gömülü parmak izi sensörlerine hem de yüz tanıma teknolojilerine sahip olduklarını ve bu iki güvenlik seçeneğini birlikte kullanılabilecek şekilde sunduklarını da ekleyelim. İlk olarak 2018 yılının ilk aylarında Vivo’s X20 Plus UD modeli ile hayatımıza giren ekrana gömülü parmak izi sensörleri bugün pek çok üst düzey Android akıllı telefon modelinde kullanılıyor.

2017 yılından bu yana ekranın altında yer alan parmak izi sensörleri üzerinde çalışan Apple, bu konu üzerinde kendi patentine de sahip durumda. Ekranın içinde yer alan parmak izi sensörünün henüz gelişmekte olan bir teknoloji olduğunu da ekleyelim.

Şu an kullanılan ekrana gömülü parmak izi sensörlerinin en büyük problemleri, güç tüketimini artırmaları, algılama alanlarının küçük olmaları ve klasik parmak izi sensörüne oranla daha yavaş çalışmaları olarak ön plana çıkıyor. 2021 yılına kadar bu sorunları ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürecek olan Apple, tıpkı Qualcomm gibi ultrasonik parmak izi algılama teknolojisini kullanacak. Son olarak ekrana gömülü parmak izi sensörünün Apple Watch modellerinde kullanılabileceğini de ekleyelim.

Etiketler
Apple Teknoloji