Aykut Nuhoğlu'ndan Şerdil Dar Odabaşı açıklaması

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Şerdil Dara Odabaşı hakkında açıklamalarda bulundu.

Aykut Nuhoğlu'ndan Şerdil Dar Odabaşı açıklaması

CHP PM toplantısında 30 kabul, 29 ret oyu alan Şerdil Dara Odabaşı ile ilgili adaylık tartışmaları büyüyor.

CHP tarafından dün yapılan açıklamada Odabaşı aday olarak ilan edilse de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın açıklamaları da bu tartışmanın devam ettiğini gösteriyor.

PM VERDİĞİ KARARLA REDDETMİŞ OLDU, YENİDEN GÜNDEM OLUŞACAK

Artı Gerçek'te yer alan habere göre; tartışmanın taraflarından biri olan ve süreci yakından takip eden mevcut Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, açıklamalarda bulundu.

Nuhoğlu, PM’nin Kadıköy ile ilgili oylamada verdiği kararın ret yönünde olduğunu belirterek, “Oylama açısından bakıldığında parti tüzüğü salt çoğunluk, yani 60 kişide 30+1 diyor. Bu olmadığı için PM bu oylamayı reddetmiş oldu. Bunu çok karıştıracağını düşünmüyorum. Yeniden gündem oluşacak” dedi.

ODABAŞI İSMİNİN YENİDEN GÜNDEME GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL

“Bana göre Şerdil Dara Odabaşı’nın yeniden gündeme gelmesi mümkün değil. Çünkü orada bir irade oluştu. Bunu yeniden gündeme getirdiğinizde PM iradesini sorgulamış oluyorsunuz” ifadelerini kullanan Nuhoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda yapmaları gereken bütün Kadıköy aday adaylarını PM’ye getirmeleri. Beni seçecek kurulun beni görmesi lazım. Böyle olmayacaksa ben nasıl aday adayıyım? Beni o durumda yok sayıyorsun. Beni seçecek PM üyelerinin iradesini de. Bu anayasal hakkımız olan seçme ve seçilme hakkımızı engelleyen bir durum.”

YARIN BEŞ YILDA NELER YAPTIĞIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ

Kılıçdaroğlu’nun kendisiyle ilgili basına yansıyan ‘başarısız’ ifadeleriyle ilgili konuşan Nuhoğlu “Yarın bununla ilgili yani 2014-2019 arasında neler yaptığımızı açıklayacağız. Hayatın her alanına dair spordan kültüre, sanata Kadıköy’de yaşayan on binlerce insan yaptığımız ve hayata geçirdiğimiz projelerden faydalanıyor. Bana göre Genel Başkan’ın önüne bu beş yılda neler yaptıklarım getirilmedi. Eğer getirilmiş olsaydı, Genel Başkan da bunu net bir şekilde görürdü” diye konuştu.

MEVCUT BEŞ BELEDİYE BAŞKANI NE YAPTI DA ATANDI BEN ATANMADIM?

Nuhoğlu, başarının belediyede oluşturdukları ekibe ait olduğunu, yüzlerce insanın katıldığı bir yapılanma oluşturduklarını belirterek “Yüzlerce projeyi hayata geçirdik. PM üyelerine soracağım, mevcut yeniden seçilen beş belediye başkanı ne yaptı da, biz yapmadık da onları atadılar, bizi atamadılar? Ben de bunu merak ediyorum. Asıl soru bu: Bunlar atandı da Kadıköy Belediye Başkanı niye atanmadı?” diye konuştu.

Etiketler
Kadıköy Aykurt Nuhoğlu