Fahrettin Altun'un evini görüntülediği iddia edilmişti: CHP'li Suat Özçağdaş'ın yargılanmasına başlandı

Fahrettin Altun Kuzguncuk’taki evinin fotoğraflandığı iddiasıyla hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan dava açılan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın yargılanmasına başlandı.

Fahrettin Altun'un evini görüntülediği iddia edilmişti: CHP'li Suat Özçağdaş'ın yargılanmasına başlandı

Fahrettin Altun Kuzguncuk’taki evinin fotoğraflandığı iddiasıyla hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan dava açılan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan sanık Özçağdaş, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Aracımı park edip koruma polislerinin yanına gittim. Kendimi tanıttım. Tekrar inşaat olup olmadığına bakacağım diye söyledim. Ev ile alakam yoktur. Mesele Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden ihale ile aldıkları arazidir. Ben de gidip baktım. Ev ile ilgili fotoğraf çekmedim. İl başkanıma "Burada bir inşaat yok' diye bildirdim. Bir tane arazinin boş olduğunu ve inşaatın olmadığını gösteren tek kare fotoğrafı vardır. Bu fotoğrafı il başkanım Canan Kaftancıoğlu'na gönderdim" ifadelerini kullandı.

''DEVLETİN ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLERİNDE YER ALIYOR''

Fahrettin Altun'un avukatı Sezgin Tunç ise, sanıktan şikayetçi olduklarını ifade ederek, müvekkilin daimi koruma kararı altında olduğunu, devletin çok önemli görevlerinde yer aldığını söyledi.

Sanığın müvekkilinin ve ailesinin yaşadığı konutu içerecek şekilde fotoğraf çektiğini ikrar ettiğini belirten avukat Tunç, 45 derece izbelik arazinin müvekkili tarafından kiralandığını ve buranın evinin parçası olduğu öne sürdü.

KEŞİF KARARI VERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, söz konusu suçun unsurlarının tespiti için fen, kadastro ve fotoğraf bilirkişileri eşliğinde olay mahallinde 28 Mayıs'ta keşif yapılmasına karar verdi.

Suçtan zarar görme ihtimaline karşı müşteki Fahrettin Altun'un davaya müdahil olarak kabulüne karar veren mahkeme, Canan Kaftancıoğlu'nun tanık olarak dinlenilmesi talebini ise reddetti.

Mahkeme, CHP Genel merkezine müzekkere yazılarak sanığın parti tüzüğündeki görev tanımının bildirilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

CHP'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Öte yandan davanın bitmesinin ardından adliye önünde toplanan CHP'li bir grup, pankart açarak basın açıklaması yaptı.

Etiketler
Fahrettin Altun Üsküdar