'Kritik bir haftaya giriyoruz' diyen Selvi: 'Yeni bir oyun kurmanın zamanı geldi'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ABD'de Türkiye aleyhine söylemlerde bulunan Joe Biden'ın seçilmesi ve Avrupa Birliği'nde yaptırım uygulayacağının sinyallerinin verilmesiyle birlikte zora giren ilişkileri değerlendirdi.

'Kritik bir haftaya giriyoruz' diyen Selvi: 'Yeni bir oyun kurmanın zamanı geldi'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, Avrupa Birliği'nde sinyalleri verilen yaptırımları ve ABD'de Joe Biden'ın seçilmesinin ardından zor girileceği değerlendirmesi yapılan ilişkileri yorumladı.

Selvi, " Biden’la birlikte tarihi ABD-Avrupa ittifakı yeniden sağlanıp, yeni bir dünya kuruluyor. Bu dünyanın bize çok sıcak baktığı söylenemez" diye yazdı.

Selvi, şunları kaydetti:

10 Aralık’ta AB’nin Türkiye’ye yaptırım gündemiyle toplanacak olması ve S-400’ler nedeniyle ABD’de Türkiye’ye karşı yaptırımlar için harekete geçilmesi nedeniyle kritik bir haftaya giriyoruz. S-400’ler konusunda yerden göğe kadar haklıyız. Ama haklı olmamız yetmiyor.

Biden’la birlikte tarihi ABD-Avrupa ittifakı yeniden sağlanıp, yeni bir dünya kuruluyor. Bu dünyanın bize çok sıcak baktığı söylenemez. Bunun için oyunu değiştirecek bir hamleye ihtiyacımız var. Yeni bir oyun kurmanın zamanı geldi.

Ayrıca yabancı sermayeyi çekebilmemiz ve yerli sermayeyi yatırıma yönlendirebilmemiz için yaptırım tehdidinde olan ülke olmaktan çıkmamız lazım.

Erdoğan bu tür tarihi kırılma anlarında reel politiğe uygun hamleler yapabilen bir lider. Zaten diplomasi de bunun için var.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Avrupa Birliği Hürriyet Joe Biden