'Ziya Selçuk'un liyakat sözü lafta kaldı'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 3 Mayıs’ta tamamlanması öngörülen atamaların 7 Mayıs’a kadar uzatıldığını açıkladı.

'Ziya Selçuk'un liyakat sözü lafta kaldı'

Eğitim kurumlarında görev alacak yöneticilerin belirlenmesine ilişkin yönetmeliği ve takvimi iktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’in talepleri doğrultusunda oluşturan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 3 Mayıs’ta tamamlanması öngörülen atamaların 7 Mayıs’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Eğitim Bir-Sen’in, henüz hiçbir eğitimcinin dahi haberi olmadan yönetici üyelerine, “Tercih yapmayın. Süre uzatılıyor” mesajı gönderdiği öğrenildi.

Bakanlığı “uyaran” Eğitim Bir-Sen İstanbul Şube Başkanı Erol Ermiş’in, “Mevcut yöneticiler üzerinde yapacağınız tasarruf, aşil tendonumuzu kesmektir” açıklamasıyla değiştirilen yönetmelik, iktidara yakın sendikanın talepleri yönünde yeniden hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un liyakat vurgusunun söylemde kaldığını bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “MEB politikalarının vesayet mekanizmaları tarafından belirlendiği süreç devam ediyor” dedi.

'Ziya Selçuk'un liyakat sözü lafta kaldı' - Resim : 1

Başvuru süresinin uzatılacağı bilgisinin bir sendika tarafından paylaşılmasının güven duygusunu zedelediğini anlatan Aydoğan, “Liyakatin temel ilke olmadığı bir eğitim sisteminin geleceği de olamaz. Kurum yöneticileri, eğitimin tüm unsurları ile birlikte demokratik yöntemlerle belirlenmeli ve liyakat temel ilke olmalıdır. Liyakati, eğitimin demokratikleştirilmesini savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) MEB Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk