Bilkent Üniversitesi'nin kararı sosyal medyayı karıştırdı

Koronavirüs salgını sonrası üniversiteler uzaktan eğitime geçerken Bilkent Üniversitesi’nin öğrencilerini vize sınavları için okullara çağırması sosyal medyada tepki çekti.

Bilkent Üniversitesi'nin kararı sosyal medyayı karıştırdı

Korona virüs salgını sonrasında üniversiteler 16 Mart tarihinde tatil edildi. İkinci dönem ise eğitim-öğretim “uzaktan eğitim” şeklinde sağlandı.

Eylül ayından itibaren ise YÖK’ün tavsiyesi sonrası toplanan her bir üniversitenin senatosu yeni dönemde uygulanacak eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili kararlarını aldı.

Yeniçağ'dan Tolga Şahin'in haberine göre; Alınan kararlara göre üniversiteler uzaktan eğitim ve sınav uygulamasına geçerken Bilkent Üniversitesi’nin vize sınavları için öğrencilerini okullara çağırması sosyal medyada tepki topladı.

FAHRETTİN KOCA İSTANBUL’DAN AYRILMAYIN DEMİŞTİ

Özellikle İstanbul’da korona virüs vakalarında görülen artış sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, “İSTANBUL’DAYSANIZ, AYRILMAYIN. Türkiye’deki vakaların %40’ı yaşadığınız şehirde. Semptomsuz bir taşıyıcı, tespit edilmemiş bir temaslı olabilirsiniz. Seyahatiniz çok gerekli değilse erteleyin” ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul’dan sınavları için Ankara’ya gidecek öğrenciler ise Bilkent Üniversitesi’nin yüz yüze sınav kararına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu paylaşımını da hatırlatarak tepki gösterdi.

Etiketler
Öğrenci Okul Salgın Üniversite