Aziz Kocaoğlu, Bornovalılardan helallik istedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova’da Yeşilçam Mahallesi Rekreasyon Alanı açılışında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Aziz Kocaoğlu, Bornovalılardan helallik istedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova’da Yeşilçam Mahallesi Rekreasyon Alanı açılışında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu törende Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’ten övgüyle bahsetti. Başkan Kocaoğlu geçtiğimiz 1 Ekim’de yaptığı açıklamaya da değindi ve net mesajlar verdi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI MESLEK DEĞİLDİR

Kocaoğlu, “Belediye başkanlığı meslek değildir. Siyaset, milletvekilliği de meslek değildir. Millete, vatana, devlete bir görevdir. O görev verildiği zaman, hemşerilerimiz de oylarıyla desteklediği zaman bunu layıkıyla yapmak, hizmet etmek, hizmet aşkıyla geceli gündüzlü çalışmak ve bir hoş seda bırakmaktır amaç. Ben önce sizlerin desteklerinizle önce Bornova belediye başkanı oldu. Sonra İzmir Büyükşehir belediye başkanlıklarına rekor oylarla seçildim. Bunları yaptıktan sonra bu seçime 6 ay kala aday olmadığımı açıklayıp sizlere veda etmiş bulunuyorum. Buradan, hazır gelmişken, hakkım varsa hemşerilerime helal olsun. Ben Bornova’ya 1960 senesinde geldim. Tam 51 yıl oldu. Eşim burada çalıştı, çocuklarım burada okudu. Biz Bornova’nın 50 yıldır sakiniyiz. Öz Bornovalılık edebiyatı vardır. Ben öz Bornovalı değilim ama çocuklar öz Bornovalı…” dedi.

YAPTIKLARINI KALEM KALEM AÇIKLADI

Kocaoğlu rakamlarla konuşurken, “Ben Büyükşehir Belediyesi olarak 2004-2009 döneminde olanaklar nispetinde 2 buçuk milyar TL’lik yatırım yaptık. İkinci 5 yılda 4 buçuk milyar TL yatırım yaptık. Son 2014-2019 döneminde 10 milyar TL’yi aşkın yatırım yaptık. Eğer isterseniz, çalışırsanız, üretirseniz, hayal projeler yerine ihtiyaçlar üzerinde durursanız, çözemeyecek probleminiz yoktur. Belediyelerin sıkıntıları da görevleri de imkânları da çoktur. Önemli olan yaşadığınız kentin insanıyla güven ortamını sağlamanızdır. Siz hemşerilerinize güveneceksiniz onlar da size güvenecekler. Karşılıklı güven olduğu müddetçe aşılamayacak engel yoktur. Ben Türkiye belediyeciliğine birçok gelenek getirdim. Bir; belediye önce kentin kalkınmasından, kentlinin lokmasından da sorumludur. Sadece kanunda yazılanlar değil. İzmir’in kalkınma yol haritasını belirledik ve İzmir’i kalkındırdık” açıklamasında bulundu. Kocaoğlu özellikle kentin kırsalında kooperatifler eliyle yapılanları örnek gösterdi ve detaylı bilgiler verdi.

GÖNENÇ VE ATİLA’YA ÖVGÜLER… ‘BU BİR MOLADIR!’

Kocaoğlu konuşmasının bu bölümünde Bergama Belediye Başkanı Gönenç ve Bornova Belediye Başkanı Atila’ya övgüler yağdırdı. Kocaoğlu, “Kendi isteğimle belediye başkanlığını bıraktım. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç… 10 senelik başkanlar içinde en başarılı belediye başkanımızdır. En ufak bir şaibeye karışmamıştır. Bergama ile yatıp Bergama ile kalkmıştır. Bu bir moladır. Kendisinden İzmir’e ve ülkeye çok büyük hizmetler geleceğine canı gönülden inanıyorum. Gelelim Olgun Atila’ya… İnsanlar belli kararlar verirler, belli işler yaparlar bazen memnun olurlar bazen mutsuz olurlar bazen de, ‘elim kafam kırılsaydı da bu işi yapmasaydım’ derler. Ben Olgun’u çok küçük yaşlardan beri tanıyorum. Meclis üyesi olarak görev yaptık. 2014’te de Bornova’ya Belediye başkanı oldu. Son 5 yıllık dönemde, tüm samimiyetimle söylüyorum, Olgun ve Mehmet burada diye söylemiyorum; 30 tane belediye başkanını hangi partiden olursa olsun kılcal damarlarına kadar bilen büyükşehir belediye başkanı olarak söylüyorum; Olgun son 5 yıllık dönemdeki başkanlar ve geçmiş belediye başkanları arasında en başarılı başkandır. Hem başarılı, hem namusu hem şerefiyle hem ailesiyle yaptığı işlerle en başarılı belediye başkanımızdır. Bu bir moladır. Biz partimiz için çalışacağız. Kazanmak için çalışacağız. İki kıymetli belediye başkanı da mola vermişlerdir. Ben öyle kabul ediyorum. İzmir için bu iki yetişmiş belediye başkanı var. Bizden sonraki kuşağa görevi teslim ediyoruz. Genç yaşta hem Mehmet Gönenç hem Olgun Atila arkadaşlarımız çok büyük deneyim kazandılar. Ülkeye hizmetleri olacaktır.

VEDALAŞTI HELALLİK İSTEDİ!

“Doğrunun kalesi yıkılmaz, doğru sallanır, yıkılmaz!” diyen Kocaoğlu, “Bu iki lafı asla unutmayın. Ülke sıkıntılı süreçten geçiyor. Bu dönem bırakma kararı aldım. Hakkım varsa helal ediyorum, sizin hakkınız varsa helal edin. Hepinizden Allah razı olsun” açıklamasında bulundu ve Bornovalılarla vedalaştı.

MERKEZ, BÜYÜKŞEHİR’İN 8’DE 1’İ KADAR PAY AYIRMIŞ

İktidarı hedef alan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni dönemde yatırım için 1 milyar 611 milyon TL bütçe yapmıştır. Bu yatırımı arkadaşlar yapacaklardır. Türkiye merkezi hükümeti İzmir’e 2019 yılında 200 milyon TL’lik, yani İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 8’de 1’i kadar yatırım yapmayı öngörmüştür, bütçesine koymuştur. 31 Mart’ta oy kullanacaksınız. İzmir’e şaşı bakanlara, dönüp bakmayanlara siz de İzmirliler olarak 31 Mart’ta dersini vermek zorundasınız. Vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Etiketler
İzmir Aziz Kocaoğlu Yeşilçam Bornova