İzmir'in altyapı yatırımlarına uluslararası kaynak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ile IFC arasında yatırımlara yeni kaynak sağlamak için yürütülen görüşmelerin ardından uygun koşullarda 30 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzalandı.

İzmir'in altyapı yatırımlarına uluslararası kaynak

İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü’nün “kesintisiz su, kuvvetli altyapı ve daha sağlıklı çevre” misyonu çerçevesinde sürdürdüğü çalışmalara yeni bir kaynak yaratmış olmanın gururunu başından geçenleri belirterek şunları kaydetti:

“Pırıl pırıl bir Körfez, temiz bir çevre ve daha sağlıklı içme suyu için söz vermiş olduğumuz gibi canla, başla, aşkla çalışmaya ve global kurumlardan temin ettiğimiz yatırımlarla İzmir’in altyapısını güçlendirip refahını artırmaya kararlılıkla devam etmekteyiz.

Biz, global kurumlar ile kuvvetli ilişkiler geliştirerek; hem İzmir’in dünyada bilinen ve yatırım yapılabilen bir yer olmasını sağlıyor, hem de belediyemizin finansal yapısını daha da güçlendirerek halkımızın hak ettiği tüm hizmetleri kesintisiz devam ettiriyoruz.”

Güçlü mali yapımızın teyit edilmesi çok büyük bir gurur

Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının, ülkemizde global derecelendirme kuruluşları tarafından en yüksek puanla değerlendirildiğinin altını çizerek “Öyle ki; global kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yapılabilir seviyesindeki en üst basamak olan ‘AAA’ ulusal kredi derecelendirme notunu bir kere daha teyit etti. Yatırım yapılabilir en yüksek notu kazanmak kadar bunu korumak, yani zirvede kalmak da değişik bir meziyet.

Hele ki Türk Lirası, döviz kuru karşısında ne yazık ki tarihi bir değer kaybı yaşıyor ve ülkemizin ulusal notu “BB-” olarak değerlendiriliyorken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kuvvetli mali yapısının, bütçe disiplininin ve kurumsal yatırım gücüne sahip olmasının farklı kredi derecelendirme kuruluşları tarafından defalarca teyit edilmesi büyük bir gurur” ifadelerini kullandı.

Hedefimiz yüksek yaşam kalitesi sunmak

Büyükşehir ve bağlı kuruluşlarının bu başarısının, İzmir’in her yerine hizmet olarak döndüğünü dile getiren Başkan Soyer şunları kaydetti:

“Bu kredi sayesinde; Kemalpaşa’da yapmış olduğumuz yatırımlarla Gediz daha steril akacak. Karaburun ve Mordoğan’da, artık foseptiklerin vidanjörler ile çekimi yapılmayacak. Ödemiş’te yapacağımız imalatlarla Küçük Menderes’in kirlenmesinin önüne geçmek için önemli bir adım daha atmış oluyoruz. Yine bu kaynakla Foça’da yapacağımız içmesuyu arıtma tesisi, bölgenin ilk arıtma tesisi olacak. Bornova’da yapılan imalatlarımız ile alternatif bir içme suyu hattını, hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız.

Ayrıca Konak Gültepe’de yapmış olduğumuz yağmur suyu ayrıştırma yatırımı sayesinde; iklim değişikliği nedeniyle ani ve çok fazla yağışın sebep olabileceği taşkınların önüne geçeceğiz. Böylece, Körfez’in temiz tutulmasına da çok önemli bir katkı sağlamış olacağız. Temel amacımız; suyun ertelenemez bir ihtiyaç olduğunun bilinci ile, İzmir’in tamamına daha yüksek yaşam kalitesi sunmak ve kaynaklarımızın sürdürülebilirliğini sağlayarak gelecek nesillere yaşanılabilir bir İzmir bırakmak.”

Dupoizat: Kalkınma için su çok önemli

İzmir'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen IFC Türkiye Ülke Müdürü Arnaud Dupoizat ise, “İzmir'de ve Türkiye'nin çok büyük bir bölümünde su için olan talebi artıyor, fakat su kaynakları azalıyor. Şehirler, suyu koruyarak ve kritik altyapıya yatırım yaparak, şehirler düzenli ilaçlanma su kaynaklarına sahip olabilirler. Bildiğiniz gibi sürdürülebilir kalkınma için su çok önemli” biçiminde konuştu.

Etiketler
İzmir İzmir Büyükşehir Belediyesi Kredi