Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yetkililere seslendi

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, Harmandalı bölgesinde yaşanan toprak kaymasından dolayı civardaki evlerin boşaltılması için konuşurken yetkililere seslendi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yetkililere seslendi

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Harmandalı bölgesinde meydana gelen toprak kaymasının bulunduğu arazide incelemelerde bulundu.

Gümrükçü'nün, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen süreçte bilgilerini ve saha gözlemlerini aktarmak amacıyla yetkililerle de görüştüğü öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bilgilendirmede ise, çöp tesisinde kayma ve metan gazı sızıntısı olmadığının belirtildiği aktarıldı. Kaymanın dağın doğal dengesinin bozulmasından dolayı kaynaklandığının ifade edildiği öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi'nin incelemelerini sürdürdüğü ve tesiste gerekli önlemlerin alındığının da vurgulandığı dile getirildi.

HAZİRAN AYINDA ÖN SONUÇLAR BELLİ OLACAK

Yeni süreçte bilimsel heyetin incelemeye başlayacağı ifade edilirken ön sonuçların Haziran ayı içinde netleşeceği öğrenildi. Bilimsel raporun oluşturulması sonrasında kesin önlemler alınması için yol haritasının netleşeceği ifade edildi.

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü de konuyu hassas bir şekilde takip ettiğini söylerken, "Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Gümrükçü, önlemlerin alınması, üniversitelerin, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün de harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Gümrükçü ayrıca, "Bölgede evlerin boşaltılmasından dolayı yaşanan mağduriyetin giderilmesi için eğer gerekli altyapı varsa oranın afet bölgesi ilan edilmesini talep ediyoruz" dedi.

(gerçekizmir)