İYİ Parti'de İzmir zirvesi! Yöneticiler ve milletvekilleri bir araya geldi

Türkiye genelinde, İYİ Parti’nin düzenlediği Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanlıkları İzmir Buluşması kapsamında İzmir’e gelen İYİ Partili yöneticiler ve milletvekilleri İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

İYİ Parti'de İzmir zirvesi! Yöneticiler ve milletvekilleri bir araya geldi

Gerçekleştirilen toplantıya İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın yanı sıra TBMM İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Baş Danışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale TBMM İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ve İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta katıldı.

‘TÜRKİYE KENDİ SORUNLARINI KONUŞAMIYOR’

İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Türkiye’de gerçekleştirdikleri ziyaretlerinin temelinde Türkiye ekonomisi olduğunu belirtti.Türkiye’nin kendi sorunlarını konuşamayan ülke haline geldiğini ifade eden Tatlıoğlu, “Ayrıca biz bu sorunları çözmek için İzmir’deyiz. Biz konuşan bir Türkiye istiyoruz” dedi. Tatlıoğlu sözlerine şöyle devam etti :“Bereketli ve güzel bir ilkbahara girereken İYİ Parti grubu olarak İzmir ziyaretleirimizi yapacağız. Bu ziyarette özellikle ekonomi ağırlıklı gündem üzerinden gidiyoruz. Hem dünya hem de Türkiye gündemi. Özellikle de İzmir’in ekonomik röntgenini çekiyoruz. İzmir’de paydaşlarımıza ekonomik planlarımızı anlatıp soruları dinleyeceğiz. Bu çerçevede İzmir çalışmalarımız sürüyor. Bütün teşkilat arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederiz. Dünden bu yana hem İzmir hakkında, bilgilendik hem de İzmirlilerin gösterdiği itibarı görmekten memnun olduk. İzmir’de gündüz konuşulanlarla gece olanlar arasında irtibat yok. Türkiye’nin caddelerinde insanımızla birlikteyiz. İnsanımızıjn sorunlarını dinliyoruz ve bu sorunları siyasetin gündemine aktarmaya çalışıyoruz, bu sorunlar çözüm bulsun diye devlet yetkililerine aktarıyoruz. Ama akşam gündeme baktığımzıda, bunların konuşulmdığını görüyoruz. Bu nedenele İYİ Parti olarak daha büyük bir sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız. Bütün teşkilatımız, dört bir yandan bu gündemi bir şekilde siyasete aktarmaya çalışıyor. Biz dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip ülkeyiz. Aynı zamanda 10 yıldır en yüksek işsizliğe sahip ülkeyiz. Bu Türkiye’nin hak etitği bir fotoğraf değil. Potansiyelimizin ortaya koyacağı bir fotoğraf değil. Türkye, aklı başında ülkeler dediğimzi orta ve üst gelir grubunda olan ülkelerden 3-4 kat daha yüksek devlet borçlanması yapıyor. Ama bunların siyasetin gündeminde olmadığını görüyoruz. Tabii milletin temsilcileri olarak millet 139 milyar dolar ne oldu? Bunun yerine havaların yağmurlu, mevsimlerin değiştiği cevabını alıyoruz. Biz elbette ki neden 2012 yılında 12 bin dolarlardan 8 bin dolarlara geldik. Bunun yerine Doğu Akdeniz’de işlerin iyi gittiği, Karadeniz’de dalganın çıktığı cevabını alıyoruz. Türkiye, kendi sorunlarını konuşamayan ülke haline geldi. Sorunlarını konuşamayan ülkeler sorunlarını konuşamayan aileler gibidirler. Bu sorunların altına ezilirler. Biz bu sorunları çözmek için İzmir’deyiz. Biz konuşan bir Türkiye istiyoruz.

İZMİR’ DE İSTİHDAM SORUNU

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İYİ Parti'de bir dönem yaşanan CV krizinin ne aşamada olduğunun sorulması üzerine konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, "İstihdam Türkiye'nin genel sorunlarından bir tanesi. Merkezi yönetim iş ihtiyaçlarını karşılayamadığı için yüklenmeler belediyelere oluyor. Son durum ile ilgili bir bilgi alamadım ancak İzmir'deki işsizliği karşılayacak bir potansiyele sahip olduğu kanaatinde değilim. Hiç bir belediye bunu karşılayamaz. Türkiye'nin her bölgesinde yaşanan sorunun belediyelere yüklemek adil değil. Belediyenin genel durumundan memnun değilim ancak sana da göktaşı düşseydi, yağmur düşseydi, göktaşı düşseydi, sende memnun olmazdın. Her şey yerli yerinde demiyoruz, İzmir'in ciddi bir altyapı sorunu olduğunu 25 yıldır söylüyoruz, ancak geride bıraktığımız yıl birçok tahlilsizlik yaşandı" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Baş Danışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Sayın Başkan’ın sözlerine ilave edilecek fazla bir şey yok. Ancak İYİ Parti ayrı bir hükmün şahsiyeti olan bir parti Dolayısıyla Türkiye’nin içinde olduğu şartlar birtakım iş birliklerini getirdi. Ama inşallah önümüzdeki seçimlerde İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime girecek. Kendi projelerimiz ve hedeflerimiz var. Hep birlikte onları gerçekleştirmeye çalışacağız. İttifak ayrı bir şeydir. İttifakta hiçbir parti diğerinin iş içlerine karışamaz. Şimdi İyi Parti’nin önlenemez bir yükselişi var. İlk seçimler genel seçimler ve ardından mahalli seçimler olacak. Biz, yükselen bir parti olarak asla belediye başkanlığına aday olmayacağız diyemeyiz” ifadelerini kullandı.

İZMİR’ DE BELEDİYEYİ ELEŞTİRENLERE TERÖRİST DEMİYORLAR HERHALDE

İzmir'de muhalefet olan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin eleştirilerinin sorulması üzerine konuşan TBMM İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, "Elbette ki eleştirilecek. Elbette eleştirecek ki İzmir'i yönetenlerde nerelerde doğru ve yanlışı var bilecekler. Eleştiriler demokrasidir içinde yanlış eleştirilerde olabilir. Eleştiririnin olduğu yerde gelişme olur. Elbette ki yerel yönetimler ile ilgili eleştiriler olur. Bizde bu eleştirilere bakarız, haklı yön varsa bizde bu konuları ilgililere aktarırız ve gereğinin yapılmasını belirtiriz, yeter ki yapıcı olsun. Burada belediyeyi eleştirenlere terörist demiyorlar her halde? Tayip Erdoğan'ı eleştirdiğinizde terörist oluyorsunuz, yani terörist olmanın özelliği Erdoğan'ı eleştirmek" dedi.

Etiketler
İzmir İYİ Parti Türkiye